Diskuse o počasí Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení
Mráz a sníh
Asi jste trochu přebral, předpověď 7 ledna, na 20 je tak možná sci-fi..A žádných -20, kromě podivných poměrů ve vaší oblasti, někde za polárním kruhem nebude...
Na.Guru
Na rovnobezky se davno nehraje. Vse je vzhuru nohama. Chapu ze to hodne lidi se.e ale osud. Ja v africe byl, ale pocitovou teplotu bych nechal na kazdem. Je krasne pozorovat zvirata jak se sluni venku a pri dotyku maji rozpaleny kozich. A nekecam. Krasny den to je ps. Psal jsem ze slunce pari za oknem doma. Nemyslel jsem 35 ve stinu venku. Jaj.psal jsem topeni zadarmo. Mame doma tepleji bez zapaleneho krbu, nez kdyz je nula a pod mrakem.
South wind
na českou předpověď nekoukám, sorry jako. Chápu, že zima je pro někoho frustrující, ale za to já nemohu. A upřimně Brno a počasí tam mě nějak nezajímá. Třeba pro München se hlásí na 19.ledna denní teplota -7 stupňů. Berlín "jenom" -4 přes den
Mráz a sníh
Meteoblue je Švýcarská předpověď, snad těch -20 nebude v Německu, možná někde v kabaretu...
V Německu jsme měli již -13 koncem listopadu ve výšce cca 450 m.n.m. Takže těch -20 dáme spolehlivě do konce února
A nezmění to ani mindráček z Brünn
Hezké grafy. Ještě, že v Kassel jenom pracuji a barák mám o 70 km jinde
Spíš doporučuji sledovat počasí na MDR.
Jo HR je taky dobrý. Ale občas mají třeba hodinové pořady, kde se věnují počasí co bylo, je a co bude. Velmi poučné.
V Česku stojí za to akorát sledovat ČT a ČHMÚ. To jsou ještě relativně přesné předpovědi od lidí, co jsou profíci v oboru.
Stranik No zcela jistě , se ty omalovánky blíží více skutečnosti, než plácání jednoho zimofila o mínus 20 stupních kdesi 20 ledna, nepodložené naprosto ničím. On píše ..Mnichov hlasí už dnes, 20 ledna mínus dvacet..
South wind
alespoň nelžete. Nemůžu za to, že se Vám zima nelíbí. Tak se s tím smiřte a počkejte si na to Vaše úžasné jaro v březnu.
Ale abych upřesnil, tak o -20 jsem psal v souvislosti s Německem, nikoliv Českem.
Mráz a sníh Jsou to nesmysly, -20 není ani v Moskvě, je tam s bídou -13 v noci, v Německu to nebude ani omylem..
Mráz a sníh
Ted jako vazne, muzete mi rict kde presne predpovidaji v Nemecku -20 nebo aspon - 15 kolem 15 az 20 ledna???? Protoze i kdyz predpoved na dlouhou dobu dopredu nelze brat uplne vazne, ale urcity smer lze vydedukovat, tak od nedele 13.1 vsechny grafy i vyhlidky ukazuji ustup mrazivych teplot zpet do pryc (rozumejme do Ruska) at uz tam narvu ecak, gf cokoli... tak kde to vidite? Ve 2000mnm?
-13 bylo koncem listopadu. Minulou zimu jsme tu měli -18. Alpy nepočítám, tam je celkem běžně i pod -25. Bavím se samozřejmě o nočních teplotách (pro teplorýpaly)
Jak jsem již psal na MDR byl pořad o počasí, kde občas dávají třeba náhledy na budoucí vývoj. A vývoj má být takový, že k nám pronikne kolem 17-20.1. ledna velmi studený vzduch z Ruska, co je nejisté jak dlouho se udrží. Těch -20 zcela jistě padne v Bavorsku nebo v Harzu. Zejména při vyjasnění na sněhové pokrývce to nebude problém. Od těch 500-600 mnm
Mráz a sníh
Musím se v tomhle trošku zastat South winda. Samozřejmě tady píše nesmysly, ale máte uvedený Kassel, tam letos skoro nezmrzne. Obecně jsou v Německu zimy teplé, mimo Alpy a částečně Bavorsko o dost teplejší než v ČR, takže teploty u vás odpovídají nějakým vyšším polohám, proto by bylo fajn uvést místo, kde počasí sledujete, aby nedocházelo k omylům.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.