Diskuse o počasí Ex-hurikán Helene přinese další vlnu teplého počasí
Poslední třicítka v 2018 zřejmě na Silvestra, vlny veder, slunečno a jasno- jistota v 2018. A po neděli se prý počasí začne "vylepšovat" jestli tím vylepšením mají být další nekonečné třicítky, tak by to chtělo upravit článek, protože vylepšením současné situace může být jen trvalý déšť z nějaké TN. Další vlny veder v říjnu a listopadu, určitě to vyjde, GFS to tam přeci namaluje, a jen aby to nekonečné léto 2018 nepokazily nějaké deště, to by bylo hrozné. Snad v lednu budou alespoň "patnáctky" A od března zase středomoří???? Přeji si 5 měsíců zatažene oblohy, mlhy, podzimní plýskanice. Tahle anomálie s pořád dokola se obnovujícími tlakovými výšemi už musí skončit!!!! Jinak hrozí že si tu před Vánoci přečteme zhruba tuto předpověď: V minulých dnech sice převládala zvětšená oblačnost ale na Vánoční svátky se počasí vylepší, bude slunečno a v přílivu teplého suchého vzduchu nelze vyloučit ani dosažení tropických teplot, letní počasí, byť koncem prosince se tak rychle vrátí.
Olga95
I kdyby bylo proudění jakékoliv, tak letní teploty od října již moc nezažijeme, sluníčko prostě půjde dolů po obloze a to je nejdůležitější faktor, dále by se s přibývajícím chladným vzduchem na severu mohly konečně začít prohlubovat tlakové níže i k nám a tudíž by mohla přijít ta potřebná vláha. Já osobně si myslím, že v říjnu už se změny počasí dočkáme.
Bude sotva letní den, a to ještě velmi těsně možná o 1 stupeň, žádný horka a od pátku definitivní konec a topná sezóna, každopádně za mě září jednoznačně nejpříjemnější měsíc v roce, hlavně díky absenci vysušujícího větru, škoda jen těch nízkých teplot v noci(pod 14),ale to už bych chtěl moc.
Mám pocit že p. dawe si přeje třicítky do konce roku, a libuje si v tom jak to pěkně vychází, vždyť on to přece říkal, on měl přece pravdu, a teď mu to tam GFS "namaloval" nebo jen provokuje? Ochlazení v 2018 přece nemůže přijít, to by bylo hrozné, co by potom dawe psal? On se spoléhá na to, že bude pořád teplo, a jinak že to nemůže být,v nenormálním 2018. Jenže ochlazení stejně dorazí!
dawe
To si pište, že bude za týden topná sezóna, a to nebydlím na vesnici v přízemním domku, ale na vyhřátém náměstí, ale v severní bytě, jak je v noci 10 a přes den pod 20, tak je konec, 22-23ku neudržíte ani náhodou a kvůli miminu nemůžete jít o moc níž, když jsem byl sám, tak mi stačilo v ložnici 16.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.