Diskuse o počasí Tornáda.cz - nový web o tornádech
Ten web o tornádech může být pěkný,zatím ale nejde spustit.
Neni to skoda te domeny tornada.cz ? Cekal jsem to uplne jine, tedy lepsi fotografie...primo tornad v CR....nejaky meteorologicky popis, ktery by vystihl danou situaci.
Zajimam se o bourky uz tretim rokem, ale fakt jsem od tornada.cz ocekaval mnohem vice.
Bohuzel jsem zklamany a rekl bych, ze nas bude vice.
Kouknete na www.bourky.cz Vzdyt to tam maj promakane
In-pocasi
A možu se preberat informace z tornada.cz na iné web?---myslim na svuj vlastní bez souhlasu www.tornada.cz?
Hejda
Web jsem spustili dnes, obsah je stále v budování. Obrázky tornád v Česku nemám k dispozici, ale až se v Česku nějaké vyskytne určitě jeho situaci podrobně rozeberme. Nebudu ovšem podrobně rozebírat situace u tornád kdysi dávno.
Bourky.cz už za sebou mají několik let provozu a za takovou dobu se obsah nádherně rozroste (a bouřek je v Česku i více). Tornáda určitě budeme podrobně rozebírat a i se vydávat na místa, která zasáhla.
mirko 14 rokov kosicke olsany
Bez souhlasu to možné není.
Jaktoze nemate obrazky tornad, ktere uz byli v CR? Vzdyt staci kontaktovat CHMU odbor tornad a tam ty fotky jsou. A nebo mam chapat tak, ze Vam to svoleni nedali
Tornada, ktera budou. Jak o nich budete vedet? Z medii, od CHMU? K cemu Vam pak bude...kdyz se k misto vydate. To jako poznate jestli to byl savy vir, downbuster, tornado F0 nebo F1? Nemyslim si, ze z Vasi strany bude takovy vyjezd k necemu platny.
Jsem proste zvedavy, ale ja osobne si to nedokazi predstavit. Jedine v cem by tornada.cz vyspela....by bylo jen v tom, ze by jste spolupracoval s CHMU, ale to asi pochybuji, ze to ni budou chtet....uz nyni by jste mel urcite od nich fotky a detailni popisy. Tedy pokud se nemylim...prece jen bylo vcera 13.patek....nastesti probehl v poradku.
Hejda
Ved lidé boudu posélat fotografie!, né?!
To si prave nemyslim, ze lidi budou posilat fotky. Ja kdyby vyfotil tornado, tak to smeruji pouze CHMU, ktera tu vec prosetri a rekne pevne stanovisko, ze to opravdu bylo tornado.
Co z toho budu mit, kdyz to poslu sem? Ze to zobrazi, ze udelaji clanek, ze to bylo tornado? ....kdyz to muze byt neco jineho....o to jde Samozrejme kdyz to CHMU vysetri...tak pak samozrejme se s tornada.cz domluvit muzu...ale spise bych to frnkl na www.bourky.cz kde ten team lidi je dost dobry a par jedincu tam znam
Hejda
Tato web se zaujima aj o tornada nelen v CR ale aj v SR a vo svete. Takže ceho se bojíš?
Hejda
ČHMÚ ty obrázky nemá, jsou ve vlastnictví autorů těch obrázků.
Co z toho budu mit, kdyz to poslu sem?
Co z toho budeš mít, když to vyfotíš a nikomu to neukážeš? Takhle obrázek pošleš zpravodajským webů, nám a ČHMÚ.
kdyz to muze byt neco jineho
Samozřejmě poznat trombu nebo tornádo je velice obtížné, pokud obrázek není jednoznačný. Ale terénní průzkum, fotografie, radarové snímky napomohou.
Od známých vím třeba o třech pravděpodobných tornádech, které ČHMÚ v databázi vůbec nemá, ale na průzkum je již nyní pozdě (jsou 3 az 6 let stará).
Jde také o to, že ČHMÚ nesleduje tornáda ve světě.
weather_dt
Poslední bylo v Česku pozorováno 15.05.2008.
mirko 14 rokov kosicke olsany
Už jsem ti dal komentář o té sněhové bouřce,můžeš si ho přečíst.
In-pocasi
Tato stranka tornada cz je velice dobrá, lebo tam su aj predpovede. Ale se chcú zeptat, či ke článku se bude dat napísat komentár.
Mně se ten webík líbí. Hezká doména, design a články.
tornáda na obrázku jsou fantastická,kdy budou tornáda na Slovensku?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.