Diskuse o počasí Příští týden přinese sníh i do nížin
Nystrom
Naprosto souhlasím. Dneska jsem byl na běžkách na Šumavě na Březníku a mohu to jen potvrdit. Celej den se tam sypalo a teďka sněží pořád. 2 metry tam budou určitě, potoky úplně zapadaný, prostě zimní pohádka. Foukal tam ale docela silný vítr a to s teplotou okolo -5 dělalo docela mrazivou kombinaci.
Ny-strom
Delate si srandu, ze? Ja doufam, ze ano
Zavalena byla pred 20ceti lety....pred 10 bylo celou zimu (3mesice) aspon (pro idioty max.) 10cm (jednu zimu bylo min.50cm na Chrudimsku i pres 60cm i nizinach..vyjimka) a ted je celou zimu 0cm a +5 nekdy i 12st. Takze nevim..co ma byt normalniho...u vas bylo drive pul metru bezne...ted jste vycakanej s 10cm urcite
Takovyhle teplo nebylo snad 7miliard let a my si nemame stezovat?
za snehem samozrejme jezdime....ono nam za poslednich 10let ani nic nezbyde.
Koukam..ze vy na svoji nadmorskou vysku jste na tom taky bidne...jeste nedavno jste tam meli 3cm na severu je va vasi vysce i 40cm..tam maj normalni zimu.
Ono kdyz je JZ expres, tak jste prvni na ráně...te taky nevyhoda...To zas je fakt...ze i pres nasi nizkou nadmorskou vysku..tu byva dele chladneji
Nekdo tu soudi zimu dle Lyse hory nebo-li hreben hor
ok...moudrejsi ustoupi...furt lepsi 2cm nez 0 Nikde neni psano..ze zrovna 20.1 2003...je fakt ze jsem psal 10let..spis 15+ no....
Ty oceneni se davaji asi za blbost....mozna by jste se mel radsi vice venovat tem kockam.
Popsane to mam v mem prechozim prispevku...nedelejte ze sebe vetsiho hlupaka nez jste...dekuji.
Nashledanou.
Kam to snezeni dojde? Co myslite?
Jsme s kamosem rikali..ze by jsme mohli delat technickej snih letos by to ani neslo. jelikoz jeste nebylo min jak -3
Já teda kde se pohybuju (Praha, Kladensko, Rakovnicko, Lounsko) tak všude trvá již několik měsíců prakticky listopadové počasí, přičemž led nebo sníh přes den bylo defacto párkrát jen v polohách nad cca 400 m.n.m. Ale nevím, možná je to tu atypické od zbytku Česka podle toho jak jásáte nad množstvím sněhu.
58cm na Lyse hore moc teda neni...ale tak tam asi moc nebiva..kdyz rikate..ze tolikrat tam bylo mene...58cm je bezna hodnota tady nad 600m a ne v 1400 nebo kolik L.h je.
Driv bylo bezne 50cm v Kvasinach (Rychnov nad Kneznou) 300-350m n.m. Dneska kdyz napadne 15..tak uz jento zazrak...Kdyz se jezdilo na hory Orl.h. tak prakticky uz ze Solnice jste mel pocit..ze uz jste na horach pomalu a pritom jste byl jeste v nizsich polohach...ale to uz je dyl no.
Ale tak rikal jsem, ze nad 400-500m zima dobra byt muze...nerikam ze ne...taky diky tomu, ze je hodne srazek..jinak by snih nebyl skoro nikde s temahle teplotama.
U nás solidní až poslední týden, předtím nasněžilo na začátku prosince jinak nicmoc, kdyby takhle vydržel i únor, byl bych spokojenej, obleva na Vánoce a Silvestra mi nevadila, opalovačka parádní, nemusím nikde trajdat po horách a mám vše doma. Dnes jim předpověď vyšla, srážky nás dokonale obešly.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.