V některých médiích se opět objevují zcela nesmyslné předpovědi. Jejich počet narůstá především před nástupem zimy. Letos ovšem některým médiím vystačil i podzim, když vydala šokující zprávy o tom, že podle britských meteorologů má být letošní podzim v Evropě teplejší než léto... Více >>
Diskuse o počasí Podzim teplejší než léto a další krutá zima?
To je pravda, tyhle bulvarni (Nova, Honsova apod) kecy typu "ceka nas nejkrutejsi zima za 100let" jsou tu kazdy rok...jde jen o to strasit lidi - stado ovci (coz vetsina lidi bohuzel je), na to skoci...Minuly rok napr. Honsova predpovidala v zari, jake budou Vanoce...a spousta lidi tomu verilo (vc. moji mamy s vysvetlenim "psali to na internetu a rikali to ve zpravach tak to musi byt pravda"...no comment) Jasne, ze ty Vanoce bulvaru nekdy vyjdou, protoze muze prohlasit bud "Vanoce budou bile" nebo "Vanoce budou na blate" a ma 50% sanci... Ovce zustane ovci a my ostatni se tomu jen zasmejem...
Osobne z nekolikaleteho pozorovani nekolika modelu kazdy den mam vypozorovane, ze na dyl jak na 5-7dni nevi nikdo nic a je to jen jak by to mohlo vypadat ale druhy den to vypada uplne jinak...me se osvedcilo max 5dni a jsem v praci oblibena a uspesna rosnicka...
Co se tyce toho prumerneho zari, je to zpusobeno jen poslednimi cca 4mi nadprumernymi dny, ktere jinak chladne podprumerne zari vyhouply do prumeru...coz se letos uz stalo v dubnu...cely mesic byl podprumerny, hnusny, chladny a destivy, na 4-5dni se udelalo nezvykle teplo a duben byl razem v prumeru...to je videt o cem prumer vypovida...o nicem, protoze 4-5 teplych dnu vam mizerny duben ani zari nevynahradi...
Tyhle předpovědi "britských meteorologů" mně fascinují každoročně. Nedávno jsem to komentoval někde na webu, který mi vyskočil na Seznamu (ano, i já používám pro jednoduchost tento web jako domovskou stránku ). Tak jsem to komentoval, že tento každoroční katastrofický vývoj sleduji, jen jsem se divil, že na seriozním webu, jako je BLESK ještě nepouští hrůzu s vyvalenýma očima. A dočkal jsem se. Trvalo to přesně tři dny.
No jo, nejdriv spletli lokaci, v Britanii jsou rozdily mensi mezi rocnimi obdobimi, o Irsku ani nemluvim. A navic je to zari vs. rijen.
Od roku 1775 nikdy nebyl podzim teplejsi nez leto. V Klementinu na Infometu psali, ze nikdy nebyl rijen teplejsi nez zari v Klementinu, v roce 2001 bylo velmi chladne zari a velmi teply rijen. Nejspis i byl na nekterych stanicich rijen teplejsi nez zari.
Nova chce aby lidi šli na tn. Mají totiž z toho prachy když jim tam někdo vleze, proto tam nechodím.
Ale jak říkali v tv že podle přírody má byt krutá zima , tak na tom možná něco bude. Co letos zvířata předvádí to nepamatuji. Asi poslední 2-3 týdny nehorázně žerou. .
Necháme se překvapit osobně doufám v pořádnou sněhovou bouři.
Samik
Přesně tak, to co zvířata předvádí je teda něco. Krmítko je každou chvíli prázdné a na sýkorkách je slunečnice docela znát. Ale letos třeba byla malá úroda, takže to je padesát na padesát, i když jak čeho... Zase začíná zlobit atlantik u evropy, asi se nějak přehřívá, viz Orphelia.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.