Blýskavici lze pozorovat zejména ve večerních hodinách. Jedná se o blýskání na obzoru bez slyšitelného hřmění. Samotná bouřka je od místa pozorování, kde většinou bývá jasná obloha, vzdálená desítky až stovku kilometrů. Z Prahy tak můžeme vidět blýskavici z bouřky, která se nachází právě na Šumavě.... Více
Diskuse o počasí Blýskavice aneb jak daleko je vidět bouřka
mi dicky s kamosem sedime a najednou sbetlo na obloze si rikame co to je ale uz nekolikrat a to je ta bliskavice?????
Za dobré dohlednosti jsou viditelné blesky z hodně vzdálených bouřek.Nejlepší podmínky pro pozorování jsou v noci kdy je tma.Stává se to každé léto že u nás je jasná obloha plná hvězd a že jsou vidět záblesky daleké bouřky ta bouřka může být i 60km daleko.
Vždycky se těším na léto až budu ty noční bouřky pozorovat.
to jaroslavec:
Jak můžeme vědět, že byl pátek dobrým příkladem, když nevíme, odku si to pozoroval. A v názvech dnů v týdnu píšeme vždy malé písmeno.
Jaroslave, Jaroslave...
Anonymní
no je to už 13 dubna kdy jsem tento článek psal, ale dobře .když je bouřka nad západními Čechy tak nejspíše blýskavice bude vidět v nejbližším oklolí... to znamená třeba 50-60km od místa bouřky, směrem na jih ,na sever ,na západ a na východ. moje bydliště je v západních Čechách kousek od K.Varů a než ta bouřka přišla, blískavice byla dobře vidět...jinak k pravopisu: píšu rychle tak že někdy nějakou tu chybku udělám,ale to se snad stane.ještě k té blýskavici ,neni pravidlem že je pokaždé vidět ,záleží na tmě,vzdálenosti a pod.ale to tady už psalo spousta lidí,.
Včera v noci kdy byl silný déšť,tak byla slabá blýskavice na JZ straně se párkrát zablýsklo.
pocasi v dubnanech
Přesně.Tuto mam na létu nejradši Já jsem jednou viděl bouřku,která byla na jižní Moravě až z Rokycan.Byla jenom vydět kovadlina
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.