Diskuse o počasí Čeká nás opět rekordně teplá zima 2016/2017?
NOAA ten model, neumí předpovědět ani na 2.týdny na tož na měsíc, či dokonce 2.měsíce. Listopad ukazoval jako teplotně nadprůměrný z odchylkou +2°C nakonec je podprůměrný, jeho "předpovědi" jsou špatné...
Radek Českolipský
Podle čeho myslíte, že bude letošní listopad podprůměrný? Očekává se, že bude teplotně průměrný (analýza pro Prahu: http://infome...dd=1479988690). V článku se neodkazujeme jen na model CFS, ale i na britský model, který také očekává spíše teplotně průměrnou zimu.
Teplotně průměrnou zimu si myslím, že dávají, aby se náhodou nespletli, vím, že tehdy, jak byla ta teplá zima-2013 nebo 2014 myslím, ale nevím přesně, numerický model aladin furt dával na 14 dní nadprůměrné teploty, které byly celou zimu, a pak to šoupl na průměr a dokonce někdy i na podprůměrné hodnoty Nikdo neumí předpovědět počasí na dva týdny natož na celou zimu. A je to takový docela dobrý tah- když bude lehce nadprůměrná, ale né tak moc, řeknou, že měli pravdu a když bude teplotně trošku pod průměrem, řeknou to taky Dnes jsou zimy stejnak takové, že je 2-3x týden až dva týdny podprůměr a pak mezi tím je teplo a je nadprůměr- takže dohromady průměr. Ať si každý věří komu chce, je mi to jedno, ale je to podobné, jako ty nemastné, nějaké řeči o znameních- býk, panna, střelec- však víte, co tím chci říct.
In-počasí
Špatně jsem se se vyjádřil, hodnotím tu S/SV Česko, na jiné místa jsem se nezaměřil, v mé oblasti je listopad průměrný až lehce podprůměrný s průměrnou teplotou 5,5°C průměr tu je jako celkově listopad 6,5°C(cca), takže o 1°C pod normálem. (Průměrnou teplotu počítám za posledních 10.let, né historickou(50.letou,))
Stranik
Neboj sněhu se dočkáš více než v minulých letech, kdy jsi si to skoro stěžoval, jak tam nemáš sníh apod. Zima bude snad fkat průměrná, ale stejně nejvíce lidí zajímají Vánoce... Podle mně by mohlo být na Vánoce -2/+2°C a sněhové přehánky, ale ty by měly být i před Vánocemi, proto je docela velká šance, že na Štědrý den(24.12.2016) bude ležet i v nížinách sníh, ale záleží na srážkách mno..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.