Dnes k nám po přechodu studené fronty začíná pronikat chladnější vzduch od západu. O konec léta se ovšem nejedná. Před námi je totiž jedno z nejteplejších období letošního léta. Závěr srpna bude v Česku teplotně výrazně nadprůměrný.... Více >>
Dnes předpověď vyšla na 100%, tak předpokládám, že to do konce srpna taky vyjde. Trochu tepla by neškodilo, ale i tak jsem spokojen. Vody je dost, aspoň u nás.
Já spokojen nejsem; v článku se o vodě nepíše ani půl slova, tak nechápu co sem taháte vodu. Článek je o letních teplotách, které letos byly naměřeny velmi zřídka a teď to bude vynahrazeno.
Naprosto o ničem,jsem na hranici topné sezóny v severním bytě 30km od Znojma,ještěže vaříme,maxima budou u nás jen tak 2-3hod na hranici 30st. 3dny a v úterý už opět výrazné ochlazení,noční teploty máme teď kolem 10st.,o víkendu budeme rádi za 15st. a ty jsou nejdůležitější,zvlášť pro pocit vedra a teplotu vody,ten další víkend to vypadá na maxima kolem 20st.,takže léto finito,nejhorší je že se srážkovým deficitem jako prase, srpen zatím 12mm, loni 72mm.
Na konci tohoto týdne se ovšem dočkáme dalších teplotních rekordů. Na konci srpna k překonání rekordů totiž stačí teploty kolem 33 °C. Právě na takové hodnoty o víkendu dosáhne rtuť teploměru.... Více >>
Konečně pravé léto, zatím co loni v létě do tohoto období byl celkem téměř 30 tropický den letos jen 12 tý tady u nás ve Hřebči na Kladensku a tropická noc zatím ani 1 loni jsme tu nějaké měli
Aladin oproti včerejšímu ránu ubral teploty o 3-4 °C. Zítra místo 32 jen 28 a v sobotu 30 místo 34 °C. A GFS ten má teploty okolo 5 °C nižší. Takže asi takové teplo, jak se předpovídalo nebude.
Me je popravde totalne jedno jestli bude jasno a 34 nebo jasno a 30 ci jasno a 28...jsem stastnej ze tu konecne zaziju jedine letosni poradne leto a nebude pokracovat srpen tak jak zacal nebo-li teploty od 16 do 20 stupnu, oblacnou oblohou a studenym vetrem...beru tohle vsema deseti...
z avizovaných veder bude jen teplý víkend, jen v nížinách tropický, střední polohy se sotva 30ky dotknou, v noci jen kolem 15st.,to není žádná vlna veder,ale konečně vydařený letní víkend,už v pondělí budeme muset za tropy na J.Moravu.,na delší hice a tropické noci už je prostě pozdě.
Už to vypadalo na teploty normalní,náznak lepších zimních měsíců. Tyhle teploty pravděpodobně budou i v 1.dekádě září! Tropické noci vyloučené,jen kvůli tomu že dny zkracují a zem se prochlazuje víc. No nic je třeba švachtat,když to jde..