Diskuse o počasí Část Čech zasype sníh, hrozí silné sněžení
Pravda, fakt je ze porad sílí a neslabne
Sněžení teprve začalo a problémů na silnicích už je dost, navíc hasiči odklízejí popadané stromy. V následujících hodinách to bude nejhorší. Vydatně sněžit bude tak do půlnoci, pak to zeslábne, ale stále se sněžení očekává. Navíc bude v noci mrznout lehce, takže sníh bude kvalitnější a může se tvořit náledí. Včerejší předpovědi ohledně 5 až 15 cm, ojediněle 20 cm, jsou zcela správné (v severozápadní polovině Čech!).
Presne tak. Snezit by tu melo podle hodinove predpovedi az do zitra do vecera. Oni moc chteji aby nam to posledni snezeni nevyslo
Prady
Hovořil jsem o čistém sněžením s tvorbou měřitelné pokrývky. Neber si to tak, že někdy mám pochybnosti, ale jinak věřím tvým údajům.
Jinak sníh zvlášť neprožívám a bydlím naopak v jedné z nejchladnějších částí města. A obzvláště pak neřeším zda napadne 5 nebo 10cm, kdy vyhlídka teplot je pro sníh v polohách pod 400m zničující.
U nás v Brně se při teplotě necelých 5 °C vyskytly veškeré srážky z této tlakové níže v podobě deště. Začalo pršet okolo deváté hodiny ranní, skončilo zhruba v 17:00. Za těchto 8 hodin většinou mírného, občas i středně silného deště nám napršelo celkem 17,4 mm srážek, což znamená, že nám dnešní "přebytečný" den jen podtrhl srážkově vydařený únor. Pro příště bych ale prosil více sněhu, letos v únoru jsem zde souvislou sněhovou pokrývku spatřil jen dvakrát při poprašku, jenž na zemi stejně zůstal jen několik hodin.
takový sníh už jsem dlouho neodstraňoval. Vidíš bílou, ale slyšíš jako bys odmetal vodu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.