Vypadá to, že nás čeká celý příští týden velmi větrné a deštivé počasí, nejvíce v úterý to by mohl vítr i v nižších polohách dosahovat v nárazech až 100km/h ojed i více, na horách by se potom jednalo o orkán, pokud se to ještě nezmění a vyjde to, tak se bude jednat o nejsilnější vítr od začátku lonského podzimu až do ted navíc průměrná rychlost by mohla být místy až 65km/h což je hodně uvidíme jak to nakonec dopadne
Předpověď od EBMS je dle mého realističtější. GFS na takovou dobu často přehání. EBMS předpokládá nejvyšší nárazy v západních Čechách a to kolem 22-25 m/s, na horách to samozřejmě bude více.
Počasí v nejbližších dnech u nás ovlivní dvě hluboké tlakové níže. Dnes nás začíná ovlivňovat níže, kterou němečtí meteorologové pojmenovali jako Mike. V úterý nás potom ovlivní tlaková níže Niklas. Hodně komplikací v počasí přinese především druhá jmenovaná.... Více >>
Je docela zajímavé, že ačkoliv i tu má, měl, a má být silný vítr tak tu zatím nefoukl ani vánek. Je úplné bezvětří což mě celkem zarazilo. Takhle je to celý den. Dopoledne sice sněžilo ale při bezvětří. Nevím kdy to má tady přijít ale dneska tu zatím ani nefouklo tak jsem z toho jelen.
Já myslím, že ačkoli by měla zpoždění, tak by už měla ve V Čechách být. A myslím si, že tak cca od šesti to bude postupně od západu ustávat. To nejhorší mají zřejmě Čechy za sebou.
Tak ale to je fakt uplně divné. Na ten největší vítr se čekalo dneska a ono nic, ani vánek.Je tu úplně celý den totální bezvětří. To už i včera tu byl při přeháňkách a bouřkách mnohem ale opravdu mnohem větší vítr. V nárazech až 75-80km/h a dneská vůbec, ale vůbec nic. Celkem velké sklamání. Přidám foto proudícího kouře.
Max. náraz v 17 hod. Kocelovice 32m/s, Dukovany a Znojmo 31m/s, Milešovka 30m/s. Dopoledne Churáňov 30m/s, odpoledne Jindřichův Hradec 26m/s, České Budějovice 22m/s.