Diskuse o počasí Česko přikryla nízká oblačnost
Byla prakticky celé léto, nyní ještě víc... už dlouho uvažuju od odstěhování se, toto se fakt nedá vydržet. Trpím díky tomu hlubokými depresemi.
ArminVanBuuren
plně souhlasím, všímám si toho, že cca dva roky zpět je ČR přikrytá nízkou oblačností (nevím jestli jestli je to i v okolních státech, nechci tu zabředávat do diskuze chemtrails atd.). ale sleduji údaje z této stanice http://meteo-....com/wx38.php a úplně dole je pěkná tabulka s naměřeným slunečním svitem a je jasně vidět, jak minulý a současný rok trpí deficitem slunečního svitu právě v podzimních měsících. Bohužel této informace se média moc nechytají, asi to není příjemná informace.
Takže to, že slunečního svitu je za poslední dva roky každý rok cca o 200-300 hodin méně ročně, není už sranda a taky mě už toto počasí dost zmáhá.
Letos je to fakt "něco", a že já na inverzní počasí moc netrpim, tak letos po 3 týdnech skoro ve tmě, už unavuje i mě . A to máme teprve listopad .
Níže je srovnání počasí u nás a na druhé straně planety. Mimochodem dnešní rozptyl teplot byl 0,6°C, to bych řekl, je možná i rekordní číslo.
Na to si v takové Montaně stěžovat zrovna nemohou, tam totiž teplota za 16 hodin klesne o 40°C.
airsoprano
Na úbytku slunečního svitu není takto samostatně v celku nic podezřelého - to souvisí s převládajícím proudění od jihovýchodu /jihu, díky čemuž se u nás tvoří inverze. Dříve v listopadu toto proudění tak intenzivní nebylo. Ostatně letošní listopad bude patřit mezi nejteplejší za dobu měření. Otázkou tedy zůstává, proč se vykytuje tohle proudění tak často a jak to souvisí s globálním oteplováním.
Proto je u mě listopad nejhorším měsícem v roce. Do zimního slunovratu daleko, častá inverze, dlouhé noci.Ono si člověk nevybere, buďto je iverze a poměrně teplo nebo je jasněji a úměrně s tím je větší zima.
ArminVanBuuren: Mně to taky vadí, letos si koupím terapeutickou lampičku a dám si ji k počítači. Na německým Amazonu je maj už kolem 1400 a údajně to pomáhá. Na podzim bych spal klidně i 12 hodin denně.
airsoprano: Koukal jsem na tu stanici co uvádíte, a sluníčka tam skutečně neměli hodně. Zas bych asi bral v potaz že je to Vysočina a už je to docela vysoko. U nás bylo tohle léto poměrně slunečné a teplé.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.