Diskuse o počasí Za tropickými teplotami na jih Evropy
No, nějak se mi nezdá, že by byl v Chorvatsku srpen nějak teplotně podprůměrný a málo slunečný. V srpnu bylo právě na Jadranu, teda i v Chorvatsku, normální a relativně stabilní letní počasí s teplotami 30 a i nad 30 a že by nějak výrazně pršelo - asi jak kde. Takové tvrzení, že podprůměrné a deštivé bych zařadil za shrnutí měsíce červenec.
A závěr srpna tedy taky není podle mě podprůměrný, opět v Chorvatsku teploty okolo 30
Ale bavím se čistě o pobřeží, ne o vnitrozemí.
Já jí samozřejmě nechápu tu informaci jako že by bylo chladné a deštivé počasí, jen se mi poněkud nezdá informace, že by bylo počasí ve Středomoří podprůměrné, jak uvádí Váš článek. A ano, samozřejmě bylo tepleji v minulých letech, ale to i u nás
Jen otázka, píšete, že se má ochladit, no v předpovědi se uvádí stále 30? jak to bude, 5.9 máme naplánovaný odjezd, a nějak se žádná s předpovědí na různých předpovědních stránkách neshoduje . Vím, že to je daleko, ale takový předběžný výhled ?
Ondris
My na Makarskou, já ty sleduji jak modely, tak různé stránky o počasí - čistě ze zvědavosti a nedávám tomu nějakou váhu, a co stránky to skutečně jiná předpověď (rozmezí se pohybuje od 20-29, někde hlásí docela hodně přeháněk a bouřek, jiné ne a třeba pro místo poblíž mého to hlásí úplně něco jiné)ale je to ještě hodně za dlouho, ale už mlčím, tahle debata sem nepatří
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.