Diskuse o počasí Jak se v Česku detekují blesky?
No taky jsem to zpozoroval a dost mě to nasra.... Sice jsem s tím začal teprve pracovat ale oslnila mě ta přesnost. V posledních bouřkách jsem věděl přesné zásahy 4 blesků a z toho 3 detekce umístila s odchylkou do 10M a ten 4 půjdu teprve hledat do terénu. Jiné servery se stím nedají srovnávat.
Jinak používám ještě tohle http://www.lightningmaps.org
Nepoužívají jen data z blitzortungu ale i jiné data. Ale přesnost hrůza určitě se podle toho nedají hledat údery v terénu. Doufejme že se to zase nějak zprovozní. A neví někdo jak je to stou registrací do siemens pro koho to je jestli jen pro meteorology?
Zdravím, píšete tu, že jste přesně hledali místa blesků. Dají se takové data někde stáhnout? Na blesky.cz to nejde. A na těch dvou zahraničních je to jen pro ty, co mají vlastní stanici. Zajímaly by mě blesky v okolí cca 1km od souřadnic 49.4286644N, 17.9075997E dne 31.5.2018 až 1.6.2018. Bouchl mám tu blesk a tak by mě zajímalo kde přesně, když už shořely všechny routery a switche. Ale nemůžu se k žádným konkrétním datům dostat. Prosím o radu. T.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.