Diskuse o počasí Zhodnocení stavu sucha v Česku
uničovák
Nejen, že se hodně opakujete, ale v podstatě jste mistr v tom psát to samé neustále dokola, ale vždycky jinak. Vaše příspěvky jsou bohužel hodně monotónní.
V tomto vlákně bych si Váš příspěvek velmi rád přečetl, ale vy to píšete do každého tématu. Dokonce i do takového, se kterým to vůbec nesouvisí, např.: Od čtvrtka návrat letního počasí.
Neberte to jako rýpání, ale zkuste si zobrazit a hlavně přečíst všechny Vaše příspěvky za poslední dobu a myslím, že sám budete překvapen.
Jinak co se týká sucha, tak například v Praze mi situace nepřijde nikterak odlišná od ostatních let. Rovněž se tu poměrně často vyskytují bouřky, díky nimž působí krajina zeleně.
Je ale pravda, že oproti loňskému roku je sucho výraznější, neboť minulá zima, jaro i léto byly srážkově velmi vydatné.
uničovák
Já netvrdím, že to nepomůže jednomu místu, ale suchu jako celkově nějakých pár bouřek nepomůže...
Takže vzhledem k reliéfu Hornomoravského úvalu mi chcete říct, že když u vás intenzivně zaprší, máte tam jezero?(když voda neodtéká)
Ale máte pravdu, konečně Váš příspěvek nalezl uplatnění pod tématem, kam patří - jen už asi každý za ty týdny pochopil, že okolí Uničova patří k nejsušším místům v ČR Prostě je sucho a s tím se musíte smířit, já tu taky pořád nepíšu monology s tím, jak je na JM sucho a že ten písek, co tu máme je rozpálený, že neprší, že bouřky chodí obklikou atd.
Tak tady v Brně za posledních 24 hodin napršelo 6,9 mm srážek. Upřímně ale, moc mokro venku není. Vsáklo se to velmi rychle. Na Moravě, hlavně zde, na té jižní, by současný stav sucha spravilo akorát pár desítek milimetrů vody během jednoho dne, což nepovažuji za reálné. Vypadá to tedy, že se tu se suchem budeme potýkat tak průběžně s menšími přestávkami celé léto. Nutno ale dodat, že současná situace je ještě pořád lepší než na konci června. Za prvních 29 dnů tu totiž napršelo pouhých 5,4 mm srážek, což je velmi málo. Pak přišel 30. červen a jenom během toho dne napršelo více než dvakrát tak více srážek než za celý předchozí průběh června. Proto se tu sucho dočasně zmírnilo. Od té doby je současných 6,9 mm srážek za 24 hodin nejvyšší srážkový úhrn, kromě dneška (a včerejška) měřitelně pršelo už pouze minulou středu 2. července, kdy napršelo 2,1 mm srážek. V ostatních dnech července (1., 3., 4., 5., 6., 7.) pršelo buď neměřitelně a nebo vůbec. Tím pádem je jasné, že sucho pokračuje a pokračovat bude. Jak říkám, muselo by napršet několik desítek milimetrů vody, aby bylo sucho zažehnáno.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.