Diskuse o počasí Víkend bude ledový, na horách i arktický
ČHMÚ také vydal upozornění (v této zimě první na silné mrazy):
Kolem tlakové výše se středem nad Pobaltím k nám bude proudit studený vzduch od východu až severovýchodu.
Na severní Moravě a ve Slezsku v noci na sobotu a na většině území, kromě jihozápadní poloviny Čech v noci na neděli se vyskytne silný mráz s poklesem minimální teploty vzduchu pod -12 °C. V rámci celého území ČR se bude i nadále vyskytovat místy náledí.
Tak schválně kolik Ostraváci naměří?
Na to, že dnes mělo být -6 až -1 °C (na SV -10 až -6 °C), se v Praze celý den pohybují teploty kolem -8 až -9 °C. Přijde mi, že jim to docela dost nevyšlo.
jirun
Přikládám předpověď od ČHMÚ z dnešních 11:00. A pokud se spletou v předpovědi o 4 až 5 °C na pár hodin dopředu, tak mi to přijde jako příliš velká odchylka. Ale pro Vás je to možná v pohodě.
Alejandro.Marquéz
Kdyz kouknu zde na In-Pocasi tak ukazuji pro Prahu -7 a z toho vychazim. A jak sem psal teplota se muze pomerne razantne menit na par kilometrech a pokud vim tek Uhrineves je na vychode od centra Prahy takze tam uz nezasahuje tepelny efekt, ktery vydavaj vetsi mesta a se kterym se v predpovedich pocita.
jirun
Mě nejde o Uhříněves. V potaz beru pouze předpověď od ČHMÚ a také jejich profesionální stanice po Praze, na kterých během dne byly teploty okolo -8 °C.
Petr12
No, jsem na to zvědav. :-) Nicméně myslím, že předpověď je nepřesná. Měly tam být uvedené nižší teploty s tím, že během večera bude docházet k oteplování. Spoustu laiků vůbec ani nenapadne, že by v noci mohlo být tepleji, než přes den. Proto je předpověď matoucí.
Alejandro.Marquéz
To určitě, na prezentaci dat padá celý ČHMÚ - vysvětlit veřejnosti, jak bude se jim nedaří. Stránky mají velmi nepřehledné.
Zatím setrvale roste: teplota v Praze
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.