Diskuse o počasí Čekají nás přízemní mrazíky
Nehlásilo se ještě o víkendu na pátek a tento víkend i 24 °C? Posledních pár týdnů se předpovědi s blížícím se datem platnosti hodně stáčí do chladnějších a zataženějších variant.
18°C o Vánocích je docela sci-fi vzhledem k zeměpisné poloze ČR a geografii Evropy. Zítra přes nás přejde studená fronta a ochladí se, ale od pátku už zase bude kolem 16°C, což je relativně hodně. S chladnými rány už je prostě třeba počítat, přeci jen už pomalu začíná říjen
Nemám konkrétní data, ale i tak mi přijde, že letošní září bude teplotně podprůměrný nebo ne? Předpokládám, že větší teplo už nepřijde, stromy kolem mého baráku začaly včera najednou silně opadávat a žloutnout, tak třeba již vědí, že už bude jenom hůř.
Předpovědi sice stále hovoří o nějakém teple, ale nakonec to vždy dopadne tak, že se to obrátí a je čím dál větší zima.
Také mám pocit, že září je chladnější než bývá. A přijde mi, že je velmi málo slunečního svitu. Podobná situace jako na začátku roku.
Ja myslel, ze je to diskuze o prizemnich mrazicich, ale asi ne no :-D Jinak babí leto nakonec bude, dnes bylo na slunicku u nas 21st. coz je krasny a bude jeste vic,tri-ctvrtaky nosim do ted a vypada, ze vytahnu jeste kratasy :-) Jinak dnes rano u nas 3.5, zitra to vypada na kolem 2, aktualne 5.8...
Počítalo se s oteplením a nakonec se ještě o něco více ochladí od středy.Ranní teploty až -3°C.Babí léto se vyskytlo jen na určitých míst na jz,kdy přes den na slunci fakt bylo teplo.(úterý,středa)
Listí se barví a opadává.Značí,že teplé počasí už nebude.I když tohle není 100% hledisko v našem pásmu.
space
To je pravda. Ale ten teplý vzduch by po té sobotní teplé frontě k nám měl začít proudit. Ale odhady modelů už nejsou tak jisté s tím oteplením, takže je možné že to dopadne nějak jinak. Ale je to až v závěru týdne, takže jisté to bude tak kolem čtvrtka. S tím listím máte pravdu, opadává již i v Brně. Rána jsou chladná ale přes den je jasno a slunce ještě stále hřeje. Takže mě tohle počasí vyhovuje. Jinak se nedá přesně určit žádný další průběh počasí, protože žádný den nebyla předpověď stejná jako ten předchozí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.