Poloha tlakových útvarů se v dalších dnech bude měnit. Do západní a postupně i střední Evropy začne proudit teplejší vzduch. Již v neděli se ve Velké Británii očekávají teploty až kolem 23 °C.... Více >>
Modely se každou chvíli liší, ale zatím to vypadá, že toto teplejší počasí vydrží max. do středy a pak opět nástup počasí posledních dnů. Spíš to bude jen takový závan, i když také potěší
No, jsem zvědav zda to teplé proudění dorazí i do tý naší kotliny u SRN. Moc se tomu sem nechce chodit, radši to obchází. Zatím podzim teda nic moc, teploty jsou tak spíš odpovídající druhé polovině Října.
Zatím to vypadá,že nejtepleji bude ve středu než příjde ochlazení a návrat teplot co nyní panuje.Takže tepleji jen 2-3dny.Škoda,kdyby to aspoň vyšlo na pouť.(pátek a víkend) :-)
To ochlazení vůbec nastat nemusí nebo bude jen mírné. Chybí mi tam výrazná studená fronta u níž by bylo jasnější, že opravdu přejde. Takhle podle mě zůstane střední Evropa na rozhraní.
No a podle posledních předpovědí se minimálně na Moravě oteplení odkládá. Pokud vůbec dorazí bude nejspíš poměrně krátké a přes 20°C bude jen den nebo 2 a poté se nejspíš opět ochladí. Na klasické babí léto to zatím moc nevypadá, ale uvidíme co předvede říjen.
Nedávno jsem tu psal, že žádné babí léto již neočekávám a bohužel to tak zatím vypadá. Září pomalu končí a od října lze spíš očekávat první sníh, než babí léto. No nevidím to moc růžově s teplým a slunečním počasím.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.