Dnešní den bude opět na některých místech tropický. Rekordně vysoké teploty nás ovšem nečekají. Většinou se ustálí mezi 27 °C až 31 °C. Příliv teplého vzduchu zítra ukončí zvlněná studená fronta, která přinese bouřky. Ty mohou být ojediněle silné.... Více >>
Aby ty bouřky ještě nepřekvapily silou.Dnešní dusno k tomu přeje.Docela mi vrtá hlavou to,že poslední dobou přichází studená fronta v neděli večer či pondělí.Fakt už poněkolikáté! Před rokem bylo horko skoro celý srpen,14dní v září i bouřkám se dařilo.
Space, ano to máš pravdu, je to už skoro letošní pravidlo, že přichází studená fronta vždy v neděli večer a v pondělí, ale moc silné bouřky zkutečně neočekávám, nebudou na to tak dobré podmínky, cape -lift index nic moc a střih větru taky ne uvidíme zítra
estofex sice vydal na zítra 1 stupen, ale nevěřim, tomu moc, že bude něco extra max slabá bouřka, uvidíme, 1 stupen platí pro z,jz,j,stř,a část vysočiny, pro východní čechy udává bez nebezpečných doprovodných jevů a morava jen 15% slezsko opět téměř 0 šance, no jo no, letos to jde prostě pořád od jz, a to je pro ostravsko a okolí nepříznivé.
No jak na to koukám tak se to zkutečně nějak ted mění, možná opravdu to zasahne spíš ten východ, ale ne silně, podmínky na to prostě nejsou jen, že na v bude tepleji a fronta to podpoří, ale cape lift index a ostatní parametry nic moc logitech2300 ted pro vás, vycházel jsem podle včerejších aktualních modelů a estofexu, nic jsem si nevymýšlel a ani nebyl naštvaný, nakonec u nás to letos s bouřkami tak bídný nebylo celkem do ted 37 bouřek, z toho některé i silné, ale myslim, si, že pce kraj a vysočina si bouřek opravdu užila až až a ty nejsilnější se objevily právě v těchto krajích
GFS hodně ubral CAPE na dnešní odpoledne. Současná situace tomu docela odpovídá. Zataženo, sem tam slabý déšť a žádná vertikálně vyvinutá oblačnost se k nám nechystá, leda by něco nakopla Šumava...
Relativně silné bouřky nyní postupují přes Bavorsko dále k východu. Hodně oblačnosti jim ovšem během cesty příliš přát nebude, navíc jsou teploty po dopoledním dešti nízké.
pravda, žene se squal- line poměrně výrazná, ale než sem dojde, do středních čech tak se s největší pravděpodobností rozpadne, už tu lilo a jen zesílil trochu vítr, ale jinak nic extra
tak už to slábne jak jsem předpokládal, než to sem dojde, tak z toho nebude opět ani jeden blesk, jen déšt, bouřka za dnešek zatim žádná a ani asi nebude, tady už máme jen 18,5C