Diskuse o počasí Vedra se ke konci týdne vrátí
Frnda : TO je prostě nádhera ! Konečně Léto jak má bejt ! Když prší tak všichni nadávají jak prší , v zimě nadávají že je zima a píšou ať už je léto , a když máme konečně to pravé léto jak u středozemního moře tak zas nadávají. Fakt nechápu co teda chtějí. Já si libuju , každej den můžu k vodě (Pracuju v noci)
RichardReynolds
co bych chtěl? 25-28 to stačí.My tu nejsme odkojení třicítkama.Se směji když koukám na TV Zprávy a záběry z Egypta kde při 25 nosej teplý hadry Teplota nad 30 myslím nevyhovujou velkému procentu lidí.Navíc 30 tady a 30 u moře je velkej rozdíl.Tam je to díky vzduchu a větru přijatelnější.Je mi to už ale ukradený.Ve dne mi to nějak nevadí a na noc jsem si včera pořídil klimu a paráda. V baráku už bylo 26-27 a to se nedalo spát.
Já rád teplo tak klidně do října muže být tak jak má byt začátek srpna.
Petr12
tak s tím nesouhlasím.35 u moře a třeba ve Splitu je zcela něco jiného jak 35 ve větších městech u nás.U moře ti foukne.Tady vzduch většinou stojí a dejchá se podstatně hůř,asi každý z nás snášíme teplo a vlko jinak.Jinak je to na vesncích kde je minimum betonovejch a asfaltovejch ploch.Včera jsem byl v Drážďanech.Bylo 24°C a město stále vyhřátý že se nenechalo dejchat.
alka
Při vysoké vlhkosti (např. u moře) je pocitová teplota vyšší než naměřená: Pocitová teplota, nespoléhejte jen na teploměr či Vysoká vlhkost vzduchu – dusno.
Tak je 18h a v Plzni-Radčici je +32.9°C,docela dost 30 za dnešní den a pozdní dobu.Kolik asi bylo kolem 16h dle meteostanici?V počasí říkali,že na jz se nedá vyloučit i +30°C.
Nad +30°C jsou vedra každopádně umorná a být doma ve stínu nebo ve vodě je jediné řešení přes den.V noci kolem +20°C,to už je také dost,že nemůžeš ani spát.
Proto souhlasím že lepší je kolem 25°C,to se dá vydržet.
Vypadá to minimalně na týden.Stálé,ale horké počasí-sucho. :-)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.