Po rekordně teplém dnešku přes naše území začne přecházet zvlněná studená fronta. První přeháňky a bouřky se mohou objevit již dnes večer na západě Čech. Zítra se během dne v Čechách budou tvořit další.... Více >>
Tak podle předpovědi by se měly bouřky vyskytovat od Čech až po Východ česka a mohou být i velmi silné. Teploty budou od 12 na SZ až po 27 na V to je drsné.
Tak dnes v noci přešlo jev,který neznamenal jevy jako bouřky či ani déšt.(v západní polovině přece jen pár přehánek bylo) Vysoká oblačnost původu z Afriky v noci,po půlnoci velmi rychle přešel přes ČR dál na sever. Jev to byl zvýšení nárazu větru,co jsem také zaznamenal ve Strakonicí kolem 1h. Zdá se,že to je pěkný prd,ale jev to byl. Budu zvědav na jákou pořádnou buřinu.Prozatím ve Strakonicí nebyla místní bouře a to ani zimě.
http://www.in...ualni-pocasi/ Pěkné rozdíly teplot mezi sz a na ostatní území!(od +6°C až do +22°C na jv) To by mělo nahrávat bouřkám,i když dle mně spíše od vysočiny na východ.
Podle mě se něco vytvoří,prozatím to nevypadá na bouřky ale za 3 hodiny se toho může hodně změnit.Jak jsem se podíval na mapu od skywarn tak jsem asi na hranici mezi bouřkami a 1.stupněm tak doufám,že tu bude 1.stupeň.(Praha 10 je na východě Prahy)