Diskuse o počasí V příštím týdnu se dočkáme jara
Lidi,já se tak těším,že už to nezná meze.Opravdu se nemohu toho jara dočkat!!!Ta deprese z toho nedostatku slunečního svitu a neustále mrazivého počasí je strašná.Doufejme,že ty pozitivní předpovědi meteorologům vyjdou.Držím všechny palce."Sakra,už to musí jednou skončit"
Na 15.4. GFS dává 23 °C!http://www.sk...ecast19e.html
Já je taky moc těším, z radosti jsem polil sněhuláka benzínem, uhlíky v jeho očích zářily štěstím a mrkev hořela jako pravý kubánský doutník.
Opět tu někdo interpretoval jeden výstup modelu GFS a měl z toho senzaci, jako naše známá bulvární média.
Stejně tak nelze brát vážně tento výstup modelu, který opět naznačuje sklon k ochlazování. Není možno přesně předpovídat na dny od středy 10.4., tj. na 5. a další dny.
Pokud vezmeme v potaz více mapových podkladů, můžeme usoudit, že nijak extra teplé počasí čekat nemůžeme a když tak jen krátce. Zatím se modely - dlouhodobé = výhled počasí a to odchylek, v tomto případě teplotních, shodují na podprůměrném počasí, bohužel i na další měsíc.
tom-791
Koukám, že ten GFS, to je pro některé z nás Bůh sám, že ? Stále tu čtu, jak předpovědi na 10 dnů nemají váhu, ale jak je šance, že se má něco pokazit(ochladit), už se najde 10 podvratných živlů, kteří rádi shazují i deset dnů předem(Když se mělo oteplit, tak tu nebyl půl dne ani příspěveček).No a pak, že se tu bulvárně nekecá, jak se to komu zrovna rýmuje, že ?
Jim to nevysvětlíš, oni to tak prostě chtějí, nebo věří každé čárce na grafu, v naší vaší televizi.
vzkaz notorickým "mrazičům":
Ty metry na měření sněhu už zlomte a běžte dělat něco užitečného, nebo si otevřete lednici a koukejte na spirálu, jak na ní ulpívá pára z rychlovarné konvice.
Mark: To je přesně ta stejná společnost (a stejné mapy), která loni v listopadu předpovídala nadprůměrně teplý únor a březen. Mapy února a března nad Českou republikou byly žlutooranžové jako ten pravý růžek na Vámi přiložené mapě. A jaká je situace moc dobře víme.
Mark
Ano, když se náhodou zadaří, bývá to dokonce úplně přesné Tak, teorii náhody máme za sebou, no a ty, můžeš pomalu mačkat ten svůj vizionářský graf.
Jako protiváhu tomuto poraženectví, které je místním lidem tak blízké, uvádím model Weather Online.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.