Toto téma by jednak mělo informovat o těchto akcích při příležitosti oslav Světového dne vody a meteorologie (22. a 23.3.) a jednak poté přinášet příspěvky od Vás, kteří se některé z akcí zúčastníte a to ve formě textové, jak se Vám líbila daná exkurze, co tam bylo k vidění a co se tam bylo možno dovědět zajímavého + dobré i přidat fotodokumentaci, kterou asi většina bude na exkurzích pořizovat. Byl-li někdo z Vás loni, před loni atd. např. i na stejném pracovišti nebo na stejném typu pracoviště, ale jinde, je možno porovnávat atd.
1. ČHMÚ - DOD 23.3.2013 9-14h, Pobočky, vybrané observatoře a meteorologické stanice.
2. PLa - DOD a) 23.3.2013 na centrálním ředitelství + vybraných vodních dílech zdymadlech 9-15h + b) 11.5.2013 na VD Josefův Důl a v květnu 2013 (bude určeno) na VD Les Království a Pastviny.
PS: Škoda, že hlavní DOD je stejně v ČHMÚ i PLa.
3. PVl- DOD v Závodu Berounka ve vodohospodářských laboratořích Plzeň
DOD pořádá i PMo a POd
Veškeré exkurze budou jistě zajímavé a přínosné, zejména pro širokou veřejnost, které nejsou tyto věci většinou vůbec známé. Některé exkurze mohou být i o něco zajímavější a obsáhlejší než jiné. Proto si po jejich proběhnutí utvořme přehled.
PS: Studené počasí v sobotu 23.3.2013, je nutno se tedy na výpravu vybavit, hlavně na MS. Nicméně na pracovištích bude určitě nutno si odložit svrchní vrstvy oblečení.
Sobota 23.3.2013, 06-22h: Na SV/V zpočátku oblačno až polojasno, jinak od JZ zataženo, místy slabé sněžení, spíše zanedbatelné. Ranní minima -3 až -7°C, na SV až -10°C, takže na stanicích na SV území bude ráno krušno. Maxima -4 až 0°C, jen na jihu Moravy slabě nad nulou, kolem +1°C na více bych to neviděl. Bohužel k tomu studený SV/V vítr 3-7m/s, možnost ojediněle i nárazů.
Ad anketa: Víte-li již nyní, že půjdete a to např. na tři pracoviště nebo že určitě nepůjdete, můžete odpovídat v anketě již před konáním exkurzí.
Byl/a jste na některém z pracovišť při příležitosti dne otevřených dveří? | |
---|---|
Ano, na dvou až třech |
11 (6 %) |
Ano, na jednom |
58 (32 %) |
Ne, byl/a jsem loni |
22 (12 %) |
Ne, byl/a jsem předloni či dříve |
16 (9 %) |
Ne, nebyl/a jsem ještě nikdy |
76 (42 %) |