Do Česka se chystá výrazná obleva. Zatímco v těchto dnech klesají teploty i pod -10 °C, v příštím týdnu se naopak dostanou nad 10 °C. Po přechodu teplé fronty v úterý k nám pronikne teplý vzduch od jihozápadu. Ve středu se bude naše území nacházet v teplém sektoru tlakové níže.... Více >>
Diskuse o počasí Obleva, ve středu teploty překročí 10 °C
Abych řekl pravdu, tak mi to ani nevadí a jsem rád. Přijde mi to jako správnej koloběh. Zima, sníh => obleva => klidné teplejší počasí => zima, sníh, atd.. Minimálně tady na jihu jsme si sněhu užili až až a myslím, že na horách ten sníh určitě zůstane. Během února se určitě vrátí i zimní počasí.
Souhlasím s Pavlem.
SV a V by neměl dosahovat takových vysokých teplot. Těch +12°C tady nečekám.
Beskydy snad přežijou přechodné oteplení s teplotami do +4°C a nějakým deštěm od té středy, od neděle by se situace na horách měla zlepšit.
Na Ostravsku to asi sleze komplet, teploty kolem +6°C od středy až do soboty je dlouhá doba, nemáme šanci si stávajících cca 15 cm udržet, i když tady teď sněží (na okludujíci frontě, která tady bude až do zítřejšího večera dle Aladina).
Vývoj od neděle je v této chvíli otazný. Na SK bude oteplení nejvíce pociťovat Z a JZ, klasika.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.