Diskuse o počasí Kolik napadne sněhu?
Já si osobně myslím že v Praze nebude tolik sněžit. Že se klasicky jako pravidelně při tehle situaci od SZ projeví srážkový stín Krušných Hor a sníh dopadne na JV od prahy a vysočinu V každým případě budu doufat , že se pletu
Ono taky srážky půjdou od jz,budou se různě kroutit.Můj tip: Do středy napadne na horách do 40cm,ojediněle více.(nejvíc Krušné hory),střední polohy do 25cm a nížiny do 15cm.Nejméně na sv a jv-prakticky východ.(Jeseníky a Beskydy tak do 15cm)
Asi za týden příjde tlak.níže od jihu,takže vynahradí dostatkem sněhem i na východě.
Já myslim Krušné hory 0,5m, střední polohy kolem 30cm a nižší polohy do 25cm. Bude záležet spíše kde se boudou vyskytovat srazky, né jenom na nadmořské výšce.
Zde v Chrudimi máme nyní 5 cm sněhu.. pokud by napadlo 25 cm, tak 30cm je už docela slušná výška sněhu ( na naší oblast) Troufl bych si říct, že by to už ani do Vánoc neroztálo.. ;)
arnold
Vidíš ten model v článku zobrazující srážky do zítřejších 7:00? Pro oblast Strakonicka dává jen pár centimetrů. Předpověď vyšla výtečně - zdrž se prosím kritiky, když vůbec nevíš o čem mluvíš. ČHMÚ udával 2 až 10 cm do zítřejšího rána.
space
Zkus si před odesláním příspěvek předčíst - obsahoval samé gramatické chyby a věty nedávaly smysl (upravil jsem ho, aby byl vůbec čitelný).
Najnovšie výstupy očakávajú 15-teho až 18-teho decembra prechod hlbokej tlakovej níže, z ktorej by aj v nížinách mohlo napadnúť do 40 cm. Má to však dva háčiky.
1. mala by do seba prechodne vtiahnuť teplejší oceánsky vzduch, čo by znamenalo v nižšich polohách hlavne na J,JZ aj hrozbu zmiešaných, či tekutých zrážok,
2. je to ešte ďaleko a možno si to zase strihne niekade cez Balkán
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.