Mnichov v Německu hlásil ve 13:00 2 cm sněhu, Fichtelberg 32 cm či Weiden 5 cm. Ochlazení zatím není tak výrazné jako na konci října, takže v Čechách v nížinách spíše prší.
No u nás už od zhruba půl třetí sněží Jsme asi 380 m.n.m. ale zem byla mokrá, takže se to začalo držet až před chvílí, Praha-západ Takže i v nížinách sněží ;)
Honder 380 m n. m. již není nížina (ty jsou do 300 m). V Praze je to ale dneska spíše déšť s pár vločkami (proto se to nemá šanci držet - kdyby padal kvalitní sníh tak se udrží, na konci října byla zem ještě teplejší a jak se držel).
Pokud budu mluvit o jižních čechách, tak zde je to naprostá bída, celý den akorát déšť a momentálně prakticky žádné srážky, což by mělo trvat i další dny. Nějakého sněhu se asi dočkali jenom na Šumavě.
Potvrzuji že zatím tu ochlazení úplně zdaleka není, nižší poloha zde na Praze 9 (340m) a sněžení cca od 16 hodin, až nyní se sníh drží na automobilech a podobných přilnavých površích samozřejmě za určitých podmínek (př. že auto déle nebylo v činnosti) a sníh je při teplotě na 1.5°C nyní samozřejmě mokrý a to hodně. V centru samozřejmě pršelo ještě cca po 17. hodině.
No stejně tam kde stihne napadnout jen poprašek nebo slabá vrstva, tak bude do soboty po sněhu. U nás spadlo přes 27 mm deště, sněhu by to bylo opravdu hodně. Celé odpoledne padal sníh, ale ne tak jako na konci října a teploty až kolem 2 °C také nedovolovaly moc tomu, aby se držel. A modely také od mrazů nějak ustupují. Ještě včera dle modelů byly celodenní mrazy od soboty, teď už celý příští týden spíš nadnulové teploty přes den. Nějaká opravdová kalamita celoplošnější v nedohlednu. I tu dnešní trošku dle mě přecenili (články typu večer sníh zasype Prahu na tn.cz nepovažuji za adekvátní) a nebo my spíš doufali, že sníh bude. Do rána se to už moc nezmění.
Pavell No a dnes jsem asi převzal srážky zas já v Čechách a na meteostanici Praha 9 jsem celkově ať už z deště (z toho většina) či sněžení naměřil pěkných --.-mm srážek.