Blížící se víkend do Česka přinese rekordně vysoké teploty. Nejteplejší bude neděle, kdy teploty mohou v nížinách výjimečně vystoupit i na tropických 30 °C. Největší pravděpodobnost dosažení tropické teploty je ve středních a jižních Čechách.... Více
jj bude krásně konečně a vůbec mi to nevadí Šumava má vždy vyšší teplotu zřejmě je teplému vzduchu první v cestě v té výšce co teplý vzduch proudí ale je to jen má domněnka tomuhle moc nerozumim, bylo by dobrý kdyby o tom byl někde nějaký článek jelikož tyto situace jsou hodně časté kdy je na Šumavě tepleji než za ní v čechách v nížině, jinak děkuji administrátorovi za opravu gramatiky v nadpisu ve slově výjimečně jak to bylo předtím tak na to se nedalo dívat i když diktáty nejsou mojí silnou stránkou
Petr12 Ano, Doksany, Staňkov a další místa na JZ a SZ, Dobřichovice a další místa JZ od Prahy nebo také Střední Polabí tzn. Brandýs, Poděbrady. Tam všude bych to na 30°C v So nebo Ne viděl, někde to půjde i více nad. Nemyslím 31°C, ale nebude to třeba tak daleko.
zajímavé je taky to, že zatímco na většině řek je hladina v normálu nebo se blíží k suchu, tak v Krkonoších, Jízerských horách a na Šumavě se blíží díky rychle tajícímu sněhu v nejvyšších polohách téměř k 1 SPA, např. Otava, Jizera a Úpa, je na nich krásně vidět denní chod hladiny večer nejvyšší dopoledne nejnižší jako z ledovců vyšší hladina toků je dobře vidět na kamerách humlnetu z Pece pod Sněžkou, na kamerách Hydronetu - Jizera a Jizerka, a na kamerách sumava.eu z Březníku
Teď čtu na teletextu že třicítky mají na Moravě trvat až do úterý,tak doufám že jim to nevyjde.Já sice mám občas i rád vedro,ale nesmí se to přehánět.Zvlášť když je teprve duben.
já sem rád, sice už doma taky teplota stoupá teprve 24 °C na obvyklých letních +30 °C přes noc to ještě zdaleka nemá takže se teď ještě i vyspim a venku je krásně, zataženého chladného pošmourného počasí je víc než dost ;)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.