Diskuse o počasí Hurikán Katia se stáčí k Evropě
mates4545
Zajímá tebe na počasí vůbec ještě něco jiného kromě zimy? Z tvých čistě zimních příspěvků bych řekl že ne. Do letních témat vůbec nepíšeš, pouze když má přít ochlazení.
Mě jen baví tohle roční období.
Jiné období mi nepřijde tak zajímavé
A to ochlazení k němuž sem se ptal nemělo směřovat vůbec k zimě...
Na to je si myslím brzy
Jen mě zajímá o kolik se ochladí (o pět stupńů nebo o kolik)
Protože někde psali že může potom přijít ochlazení..
Zajímá mě to z toho důvodu že si počítám teplotní rozdíly ... o víkendu krásně, a za týden zase o nějákých 10 stupňů méně...
letos je to počasí dost nerovné
mates4545
Mě zas nepřijde tak zajímavá zima. Samý sníh nebo plískanice, silné mrazy, časté inverze, mlhy, počasí spíš depresivní, prostě nuda.
Lepší je jaro nebo léto. Teplé počasí, bouřky a jejich doprovodné jevy... to je ono.
A když už, tak by to chtělo psát své názory nebo zážitky z pozorování i do těch ostatních témat po celý rok ne jen v zimě.
Takových je tu víc, co píšou jenom k zimním tématům a v létě se vůbec neozvou.
Jinak takový hurikán s bouřemi by se někdy mohl vyřádit i ve střední Evropě. To by bylo vzrůšo.
No tak když se stáčí k evrop+ě, tak snad nás zasáhne když tak v podobě hluboké tlak níže, jako byl třeba kyrill, možný to snad je ne?, v rádiu hlásily, že když se dostane do střední evropy, že by způsobil záplavy tak to by sním musel přijít i orkán, nebo aspon silná vichřice, nevím teda jestli se mám těšit , nebo být zklamaný
hurikan jestli příde k francii takže to znamena ochlazení o 10 stupnu celsia pro českou republiku
Hurikán - původně, v Evropě tlaková níže, která bude hluboká, ovlivní sever GB (VB) a půjde dále severní drahou. Počasí v Evropě střední ovlivnit jistě může, ale oproti Británii, kde bude foukat silný vítr, u nás se čeká v případě, že se tak stane, právě zmíněné ochlazení.
Takže žádný orkán ani vichřice , já se už začal těšit
Pro tom 791, takže naděje nějaká je, ale zatim malá, uvidíme v rádiu řikaly právě 3 varianty bud půjde přes střední evropu a i přes nás, to by způsobilo záplavy a určitě i extrémní vítr a druhá varianta, právě přestu skandinávii, to by k nám v táhlo tropický vzduch z afriky, a nebo půjde jižně to by k nám vtáhlo studený vzduch ze severu, ovšem toje nejméně pravděpodobné tak uvidíme
Tomastornado
Přesně naopak, severní dráha = chladný vzduch, jižní dráha = Afrika
Aha nějak jsem si to poplet
Petr12
To nikde nehlásili,to jsou je takové místní představy Taky nechápu proč si lidé zde přejí záplavy
Ale podle mě to může odsud "odfouknout" to slibované babí léto. Je přece taková možnost? Nebo se mýlím a zvítězí oblast tlakové výše nad námi???
Jaktože ne když ta níže zasáhne střední evropu to vyloučný neni, tak by určitě přinesla velmi silný vítr a deště
Nejpravděpodobnější dvě varianty už zde padly a byly napsány i na ČHMÚ resp. Infometu. Původně se připouštěl i jiný vývoj synopt. situace. Jinak babí léto ještě nepřichází, pravé babí léto je až v poslední dekádě září, spíše poslední týden v září se bere za pravé babí léto a další dny - první říjnové. Nyní nelze určovat zda přijde - přijde, ale třeba opožděně. No ale zpět k tématu s vlivem hurikánu na počasí u nás či jinde v Evropě.
Pavel53
Podívaná by to byla, ale za cenu velkých škod a možná i lidských životů.
V našich zeměpisných šířkách se namísto hurikánu používá slovo orkán nebo prostě hluboká tlaková níže či cyklona.
tom791
S tím babím létem máš pravdu. Za babí léto se označuje slunečné, teplé a stálé počasí v období až od začátku astronomického podzimu 23.9. a dále. Do této doby je to normální léto.
Ale zpět k tématu o vlivu tlakové níže Katia na počasí v Evropě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.