Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo a místy slabé sněžení nebo déšť, zprvu i mrznoucí

Diskuse o počasí Štědrý den na blátě i na sněhu

# 22.12.2010, 13:45

Řekl bych že v Čechách bude padat sníh o vánocích už asi určitě,ale na Moravě asi ne.
V Čechách může padat už odpoledne ale spíše až večer,půjde to od západu až severozápadu,takže tam to budou mít nejdřív.....

Anonymní
# 22.12.2010, 13:59

je to v haji u nas v nymburce slabí 4cm tajeto jako svin je 4 nad nulou unas budou vanoce na blatě už se ztoho zprominutim po.................................ru každy rok se jako naschval na dva dny před štědrym dnem oteplí vše roztaje a vzapeti po vanocich napadne snih. tak to už je na palici svinácká teplá fronta už mě sere .

72
# 22.12.2010, 14:38

To už je tak bohužel dáno s tím už nic nenaděláme ale když si vzpomeneme na lonský štědrý den tak to bylo v čechách především teplo na Moravě se sníh ještě držel a zpočátku i sněžilo moc ho ovšem nebylo a na svátky přišly doslova jarní teploty na Ostravsku bylo tehdy až +16°C a v Madarsku se vyskytovaly velmi silné bouřky to byl tenkrát masakr letos to bude u nás na moravě obdobné akorád to příjde dřív na štědrý den a potom na svátky se trochu ochladí

72
# 22.12.2010, 14:53

Štědrý den na Moravě proprší příjde totiž pořádný chcavec i na hory!tát bude nejen v nížinách ale i na horách hrozí zvyšení hladin řek ale povodně by moravu zasáhnout neměly kreslí to zatím poslední vystup aladina ale ještě to není jisté příjde ještě totiž několik změn fronta bude totiž zvlněná a bude to dělat paseku opět ruzné stáčení a vlnění no kdoví jak to nakonec bude ale i v čechách bude zpočátku pršet v pátek takže budou to tam mít takové napul :)ul dne deště a oblevy a pul dne sněžení a zimy

72
# 22.12.2010, 14:58

U nas sice kape z rampouchu při teplotě +2°C ale nijak vyrazně netaje takže prozatím to jde horší to bude v noci kdy teploty zřejmě podle modelu neklesnou pod bod mrazu ale i tak kdyby to zustalo kolem toho +1°C tak ještě dobré horší to bude když bude +5°C co předpovídá aladin jsem zvědav jestli mu to vyjde doufám že ne:(

828
# 22.12.2010, 15:12

radek
Noc na pátek bude nejteplejší, i tady. Takže hodně to sleze i zde. Ale spoléhám, že bude po většinu soboty sněžit, srážek bud ještě dost.

76
# 22.12.2010, 15:19

Ješetice (Česká Sibiř) 1°C - Odpoledne je zatažené.Sníh zde naštěstí moc netaje.Sníh celkem: 30cm.Vánoce budou na sněhu:) Sníh den po dni můžete pozorovat na URL.Aktuální počasí naleznete na URL

72
# 22.12.2010, 15:19

Dnes mohl být Štědrý den sníh je akorád na stromech a na střechách už toho moc není spíše jsou holé nebo jen se zbytky sněhu ale to by nevadilo jinak už jsou ojedinělá místa kde se přes pokrývku dostáva tráva ale není to nic hrozného já jenom s napětím sleduji teploměr

3
# 22.12.2010, 15:59

To se pořád hlásí Morava teplo ale ono je Morava někde u Jihlavy a třeba F-M. Tady je pořád dobře na to co se hlásí. Byl jsem v Ostravě a teploměr ukazoval 4,5 °C, u Paskova 3°C, F-M 2,5°C a Palkovice 1,5°C. Mlha, slunko už zapadlo a z 12cm jsme dneska klesli na 11cm. :)

Jo a ještě nad Hukvaldama jsou krásné červánky :)

# 22.12.2010, 16:19

houno vecer bude v Čechach snezit ,tkze pocitm za na Pardubicku bude na Vanoce minimalne 2cm a to je lepsi nez nic.tkze vanonce nakonec bíle :))))
momentalne je kolem 5cm.

72
# 22.12.2010, 16:49

No kdoví jak to dopadne aladin předpovídá že by se mělo během noci oteplovat ale dneska mu to moc nevyšlo teploty se držely max +1,5°C a on předpovídal +3 tak , zítra jsem zvědavý na těch +10 jinak červánky znamenají na další den větrno to je špatné vypadá to že se na nás chystá fén a to je dost špatné a zrovna den před štědrým dnem jak naschvál

# 22.12.2010, 17:03

Dneska jsem byl v Rakovej a je tam pořát 20cm sněhu.Na stromech se navíc dělá námraza od inverze.Raková je asi 500m vysoko a je vzdálená asi 4km od Rokycan.V Rokycanech máme kolem 10cm

72
# 22.12.2010, 17:26

Alfred1950cz
Je to takové zajímavé protože dnes v Rožnově pod Radhoštěm bylo až +9°C kousek dál ve Frýdku bylo kolem +2°C takže docela skoky jinak když se podíváte na poslední výstup aladina myslím na pátek 18:00 tak jsou tam vidět obrovské teplotní rozdíly mezi východem a západem je to dokonce poznat i na srážkách kdy hranice sněžení konči někde v oblasti východních čech a vysočiny dál na Moravu je to jen samotný déšt je to jako by to kopírovalo tu hranici moravy a čech je to něco neuvěřitelného uvidíme co z toho vyleze ale podle mě to tak bude jinak jenom takový dodatek kdo bydlí na hranici čech a moravy tak si muže vyskoušet přechod z chladu do tepla :D

# 22.12.2010, 17:30

V Praze teď máme asi 10 cm sněhu doufám že to do vánoc vydrží.

72
# 22.12.2010, 17:47

tonda16
U nás je taky koelm 9 až 10 cm jinak už jsem ti odepsal

170
# 22.12.2010, 18:59

je tam na pátek hodně srážek, ale do odpoledne to bude déšť, s výjimkou SZ, k večeru už snad sněžení v celých Čechách. Ten velký teplotní rozdíl je tam už na zítra - Chebsko 0°C, jv Morava +10°C, na Štědrý den poledne -3°C/+8°C. Krásné vánoce budou na SZ (Cheb, K.Vary), takže závidím.

156
# 22.12.2010, 19:20

Je tu 3,4°C a sníh samozřejmě taje a jeho vrstva se snižuje, zbývá 10cm+/- ale možná by bylo lepší kdyby odtálo vše než aby tato kaše zmrzla:!!:. Jinak rozdíl počasí mezi Moravou a Čechami mě nechává klidným, zkrátka pár km popojedu a jsem jednou nohou tam a druhou tam...jednou ve sněhu:).

76
# 22.12.2010, 19:25

Vánoce na České Sibiři budou bílé.Více v članku URL

244
# 22.12.2010, 19:55

Tady máme sněhu pořád cca 15cm, takže jak jsem říkal, do štědrého dne vydrží 10-15cm určitě...na štědrý den by u nás neměly být teploty vyšší než 1°C a po 12 hodině už se začne ochlazovat a mělo by přijít sněžení...GFS zase hlásí nejvíc srážek u nás ve středních čechách na štědrý den večer a v noci do půlnoci...tak uvidíme...:)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.