tom791 U nás počítám, že až pojedu 24.12. na půlnoční vyzvánění zikmunda na pražský hrad, tak bude krásně chumelit a všude nádherně bílo, vánoční klid...
tom791 Ty srážky by měly ustat celkově až v sobotu večer takže naděje že něco napadne tu nějaká je závisí to ovšem na dalších vystupech GFS a Aladin které se dost často mění a měnit budou díky zminované zvlněné studené frontě určitě je to zas zblbne tady to je fakt těžké předpovídat tak hodně dopředu
Ale souhlasím, že je schopen to do čtvrtka pěkně překopat. Aladin bude jistější, určitě jistější než GFS=to je bohužel skutečně na srážky zatím moc dlouho dopředu.
No tak změny nakonec minimální na štědrý den...s tím, že se trošku dřív a blíž posunulo pásmo mínusových teplot v 850hPa směrem na východ, což je dobře pro nás a přidal nám opět srážky hlavně ve středních čechách jak jsem počítal a opět jich je za 24 hodin (štědrý den-boží hod) kolem 25mm a v tom horším scénáři jsem počítal, že 5mm by spadlo v dešti případně a 20mm ve sněhu, ale to je zase jeden z modelů co se bude měnit...v tuhle chvíli by nám zase mělo napadnout nějakých 20-50cm, tak nevim no...
Prady Mi se třeba nechce věřit těm teplotám na západě čech a v německu někde až -30°C a ty srážky budou zítra ráno zase jinak to vážně nemá prozatím cenu řešit tohle to nám akorád přidal v teplotách takže pořád jedna a tatéž písnička beze změn prostě nuda
Nový Aladin zítra pro Prahu výborný, pro jižní Moravu katastrofální a to i v noci na čtvrtek. To v noci spíše pro východní Moravu katastrofální. Pokud bude mít ještě co tát. Takže myslím, že kdyby tady bylo 5-8cm sněhu, tak je mi to už teď úplně jedno zda bude +5°C nebo +12°C třeba.
Ta Praha je skoro pořád v zelené barvě=teploty. To mě přijde dosti zajímavé, opět je to tu v Čechách chladnější a pokud sníh vydrží přes Vánoce, tak i když už bylo a možná i bude na mále, tak 29.12. tu bude sníh přesně měsíc.
Ty teploty na východě v noci na pátek fakt skoro klesat nebudou.