Diskuse o počasí Squall line nad Českem - 23.7.2009
Moc hezký snímek, u nás to bylo podobný, ale ne tak výrazný.
přesně takovej mrak u nás v ten den byl, zničehonic bylo na obloze černo a po chvilce začal foukat extrémně silný vítr...bylo to fakt něco, klidně bych si to i zopakoval
Zdravim!Ako je mozne,ze v Cechach napachaju burky vzdy take obrovske skody?U nas na Slovensku prsi sice trosku menej,ale skody su minimalne,okrem tych,ktore si sposobia ludia samy na Zahori a podobne,,,
dobry den chcel by som vediet,ze ake parametre musi splnat silna burka jedni hovoria ze zrazky sa beru osobitne tak potom co blesky??
nejmenuje se to jinak? čára instability?
jinak super článek.
uz ma prestavaju bavit rozpadajuce studene fronty rozpadavaju sa sa prinesu akurat tak oblacnost a slabe zrazke niekedy vobec a zbytocne sa potom ochladi
Ty squallline jsou děsivý.Toho dne jsme to taky zažili.
Ten den u nás padaly kroupy v průměru 2cm (ÚRODA ZNIČENA )
Masakr bouře, tady záznam z Červeného Kostelce : http://www.youtube.com/watch?v=6i62caCOkY8
u nás na západě čech vůbec nic nebylo jen se chvilinku zvednul vítr a když jsem vyšla potom ven tak se velmi ochladilo
tady v Kolíně jen blikalo nebe a pak černo extrémne silný vítr(hůlava)a silný přívalový déšť s pozdravem meteorolog z Kolína
Jinak moc pěkné fotky té squlline! Škoda že se to rozpadlo než to došlo na Moravu,u nás jen zvětšená oblačnost a trochu zesílený Z větr jinak nic víc nebylo.Vše si odbyly Čechy a část Vysočiny.
Mně to chytlo při cestě z práce. tenhle masakr jsem musel přečkat na jedný benzínce v pražské ulici v Kolíně. Tma, obrovský příval, vichřice jak blázen, stromy padaly. Pak vypadl proud a všichni jsme zůstali uvězněni na benzince jelikož se neotevírali dveře. Museli sme chodit ven přez myčku Ten den před bouřkou bylo děsný vedro a já byl celej den v autě bez klimatizace. Dostal jsem parádní úžeh.
to jsou aleeste kdy bude
Anonymní
bude pekne v sobotu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.