Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno déšť, dopoledne od západu ustávání srážek a nástup teplého proudění

Diskuse o počasí Před rokem nás zasáhla vichřice EMMA

116
# 01.03.2009, 14:13

Přesně před rokem nás zasáhla vichřice EMMA, na tento den si velmi dobře pamatuji, bylo polojasno a během 5 minut se zatáhlo a kolem 11:00 se spustil přívalový déšť a kroupy a silný nárazový vítr, blesky jeden přes druhý létaly po obloze a sotva bylo vidět na 1 km, trvalo to ale asi 30 minut, poté už zase bylo polojasno, škody téměř vůbec žádné, trochu se tomu divím, občas byla viditelná spadená malá větev ze stromu. Dnes oproti počasí před rokem bylo nejdůležitější co se odehrálo, slabá dešťová přeháňka v 9:45, jinak teď svítí slunce a teplota je kolem 8°C. Na nic takového, co přišlo před rokem, to ani trochu nevypadá:blesk: :oblak:

# 02.03.2009, 15:28

Dneska v noci se mi zdálo o bouřce:), pak jsem se probudil a venku ještě pořád leží sníh;-) Letos s prvními bouřkami počítám až tak ve druhé polovině dubna. Emma byla výsledkem mimořádně teplé zimy, takže něco podobného letos asi opravdu neuvidíme. Dnes u nás máme nudné počasí s nízkou oblačností, nepohne se ani větvička. Co bych za to dal, kdybych se mohl vrátit o rok zpátky:D I když je fakt, že ty škody, co Emma způsobila, bych nikomu nepřál.

116
# 02.03.2009, 15:45

Tomáš J
Mě se jednou zdálo, že jsem jel na závody na plavání, ikdyž sám neumím plavat. Ale v tom snu jsem uměl plavat, a bylo to v únoru a přesto bylo nějak 15°C, a na SV jsem viděl cumulonimbus arcus, jak z něho vypadávaly srážky, pořád se to blížilo a už jsem slyšel první hromy . . . . . . . . . . a v tu chvíli jsem se probudil.:D

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.