Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Větrno a teploty okolo 17 °C, na severozápadě zpočátku ojediněle přeháňky

Diskuse o počasí Aktuální počasí - březen 2026

# 30.03.2026, 11:10

No když koukám zatím na ty průměry teplot za březen, tak letos to je vážně úlet. Klidně jedna z nejteplejších stanic, má naprosto stejný průměr, jak stanice nad 800 mnm. Tentokrát mi tahle hodnota moc neřekne. Viz i třeba rozdíl v Plzni, Bolevec zatím 3,8°C, Mikulka 6,1°C :D V Brně taky třeba rozdíl skoro 1,5°C. Občas mi to vážně přijde, že tahle jedna průměrná hodnota za měsíc, mi úplně neřekne, co se tam v tom měsíci dělo :cool:

# 31.03.2026, 09:21

No a protože jsme pomalu na úplném konci měsíce, tak už si můžeme říct, že to bude jeden z těch více slunečnějších březnů. Tady to bude někde třeba i druhý nejslunečnější, na stanicích třeba s 50 nebo 70 lety, to bude někde okolo 4. místa. Vzhledem k tomu, že už i některé předchozí měsíce, z této chladnější části roku, měly rekordní počty hodin :slunce: tak za mně velice povedená sezóna, ohledně hodin :slunce:

897
# 31.03.2026, 15:47

Dnes foukal čerstvější SZ vítr, a na chomoutovském jezeře je to znát, jinak srážky za březen jen 15,2 mm, akorát prům. teplota bude vyšší. ( 7,5° je třetí nejvyšší v historii).

Vlny..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.