AuraPočasí
Taky z toho nejsem šťastný z těch tisíců bouřkových skipů, ale nejde nic hlavu si z toho lámat nebudu.
Docela mě překvapilo ČHMU, říkat že na Z SZ S je nejvyšší šance na bouřky, když každej model včetně aladina má vymeteno je odvážný, hlavně všichni a id2 maj nejvíc na východě.
Koukám na oblaka a ten střih větru je velmi znát, hodně silných turbulencí. SQL supercely 100%
Diskuse o počasí Další možné bouřky a déšť 16.9.2025
Peter Sedlák 1
Tak možná za týden... GFS teďka pěkně pro SZ nejvíc srážek 22-23.9. Na 3. zářijovou dekádu se něco rýsuje... (já vím, je to zatím dost daleko )
Já myslím, že v počasí existuje spravedlnost, jenom jí někteří nevidí, protože jsou výkyvy a oni koukají většinou jenom na ten jeden pól výkyvu.
No Rapid update pěkný, kdyby mu to vyšlo na stejně jako včera ráno, tak by to mohlo být parádní. Večer šance na nějaké bouřky, možná supercelu a pak v noci z Rakouska možnost celku srážek s bouřkami.
po tom ještě poledním šedomlhohnusu, kdy ještě bylo jen 15°, ta teplota už raketově vystřelila nad 23°C a jde cítit nějaká energie a svižnost toho vzduchu.
Ta bouřka se rozhodla, že chcípne... Asi to bude až později na JV, zatím nic moc.
Sem jde jen bordel, konvektivní část jde pouze na Podbořany. To jsou ty nejvyšší šance.
Načasování fronty úplně ideální pro Čechy, ale ta bouřka to po chvíli v Česku úplně zabalila a rozfoukla se jak pára nad hrncem.
Uvidíme co v noci no.
je hezky jak severně od ČR to jde
Tvořit se to pravděpodobně začne okolo podvečerních hodin ve středních Čechách a bude to rychle postupovat k nám na východ. Večer by pak možná mohl být klid, ale v noci to podle modelů opět začne a možná to bude ještě silnější.
Střih větru může být i tady na Moravě přes 30 m/s, ale větší střih větru bude na SZ Čech, kde moc bouřky nehrozí.. I přesto by ale mohly vzniknout silné bouře se supercely. Nejhroší je to, že to zřejmě příjde opět v nočních hodinách, kdy spím, tak snad to bude dříve, abych mohl něco nafotit.
To je hezký i přeháňky se rozdělily napůl. Oranžová a žlutá severně a jižně. Sprejovalo na dvě minuty. Klasická Bílina si ten hit dostane.
Pro nás už konec
tak takovouhle průtrž jsem tu dneska opravdu už nečekal vítr úplně stejný jako mimo buňku a fakt velmi vydatný déšť
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.