Diskuse o počasí Vydatný déšť 5.8.2021
Tady ráno v 5:00 výživný čapák. Dnes to vypadá fakt zajímavě.
Ale co se dívám tak na Balkáně a v Chorvatsku teď mají opravdu dost živo. Fakt dost intenzivní bouřky. Tam mají fakt veselo.
Zajímavé že Estofex včera neměl žádnou předpověď a Dnes už tam svítí 3st. pro včerejšek Právě pro ten Balkán.
No a na dnešek je tam už dvojka.
Aldy1977
No já jsem trochu skeptický. Myslím, že tolik určitě nenaprší. Teď tady Aladin dává déšť a stejně neprší, takže opravdu modelům a zrovna Aladinovi se věřit fakt moc nedá.
ota
Tak ono asi záleží, jak denně a kde prší, včera jsem byl v Olomouci celý den a bez deště. U vás je to s těm žni asi problém, u nás je obilí z polí již téměř fuč (mimo oblast kopcovitých terénů na okraji okresu). Ale jo, pro dnešek by už stačilo zase. My jsme se tím dnešním deštěm konečně dostali přes 300 mm od začátku roku (a to dnes dalo přes 20 mm). Srpen je za poslední 4 měsíce nejvíce deštivým měsícem Takž déšť momentálně může vadit jen těm kombajnistům, no ale příroda se přece nebude ptát, co na vlastním kdy může a nemůže
Nakonec 33 mm a zatím snad konec (už nějakou dobu neprší). Jinak ten déšť způsobil brzy ráno opakované výpadky proudu (snad 10x vypadl, potom ho zase nahodili), které mi málem zničily počítač. Tady žně ještě neskončily; obilí je dávno zralé, ale byl problém s kombajnéry. A tento týden je zase problém s deštěm. Radost z toho moc nemám - srpen byl měl být sušší, aby se nemnožily plísně.
Tady zatím 22,5 mm, ale stâle dost před námi.
U nás už to skončilo, začalo crcat už včera večer a celkem jsem na nějakejch 20 mm, jestěže jsem sklidil meruňky i špendlíky zavčasu, úroda parádní, jablek mraky, už nevim, co s tím, pod švestkama se lámou stromy a to jsou ještě nezralé, rajčata kvetou na 8. vijanu a jsou vyšší než já, okurky a cukety už nenávidím, snad se nerozjede plíseň, na Znojemsku pršelo mnohem víc, tady nuda, jako vždy, jim to přeji, už je po žních i tady, letní den až někdy za týden, to je špatný.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.