Nejsilnější bouřka u nás. Teď jedu přes Bystřičku a tady je boží dopuštění takový Lijavec jsem neviděl ani včera u nás. To je síla teď jedu busem a za chvíli budu vysedat. No co budu dělat a kolem lítají blesky.
Tak jsem s tím vydrbal jel jsem kolem obecního úřadu a řekl jsem řidičovi jestli by mi tady nezastavil a tu nej. hrůzu jsem přečkal na ObŮ. Tak to jsem fakt vychytal. Jinak nevím jak bych dopadl. Stále tu jsem schovaný protože venku to furt mlátí, ale déšť už je pryč.
Dnes měla být vydána výstraha. Vždyť ty bouřky jsou silnější než včera.
Ahoj, dnes dalších 17,1 mm, takže v srpnu již 40,2 mm! Byly další dvě bouřky, prostě nádhera, protože po červenci se karta obrátila. Už se i rýmuju a ještě to dnes nemusí být vše. Další dny taky nebudeme vůbec strádat.
Jan Diatka Před místními prostorově malými bourkami se výstrahy nedávají. Nějak se to tu aktivuje, napršelo od 17 do 18 h 5,3 mm a ještě min. Dalších cca 10 mm asi naprší... Hurá
Jan Diatka Dnešní bouřky v žádném případě nesplňují kritéria SIVS(Systém integrované výstražné služby), takže kritika ČHMÚ je naprosto zbytečná. Pokud máte pochybnosti, tak prosím najděte lokalitu, kde se vyskytly nárazy větru nad 70km/h, kroupy o velikosti 2-3cm a přívalový déšť s úhrny nad 30mm.
I my jsme se dočkali ?️, slušný ceďák to zaokrouhlil na 10mm, také duha se k tomu přidala ?, třetí foto pohled z Mladé Boleslavi (zasláno od mého bratra cca 15km od nás) na onu?️⚡
Opravdu krása přeháňka za přeháňkou. Když se dívám na radar tak se na nás asi valí další a za ní je i do konce slabá bouřka. Vypadá že všechno se to řítí na nás. Vždy nás to jen obcházelo a teď už nás všechno konečně trefuje. No jen tak dál
Přeháňky už umírají, dnes už je asi po všem. Nakonec to dalo cca 15 mm, uvidím co srazkomer chmu. Zítra a ve středu tady beze srážek, pak možná čtvrtek a pátek.