Tady byla o pul 12 jedna rána a já jsem ještě spal. Tata mně probudil prý že bouřka nevevěřil jsem tomu ale když jsem se podíval na radar tak opravdu. Prý to byla rána jak z děla, ale další už nebyla. Tak kolem nás vnořené bouřky do deště. V takové zimě. Fakt zajímavé.
U nás se začali nasouvat přeháňky z Německa krátce před polednem. Vždy mají trvání jen pár minut, ale zato vždy vydatně zaprší a i drobné kroupy se v nich vyskytují. Další je na cestě.
Jako tohle už je extrém, aby odpoledne v poslední dekádě května bylo pod +9, déšť je drobný a pršelo více jak jinak v JČechách, ale doufám, že se to brzy protrhá, protože tohle je fakt hnus, U Prahy o 10st. víc, co dodat.
Tady dneska 15-16°C a typické polojasno. Pokud zrovna svítí, tak je to na tričko a kraťasy, pokud je mrak, tak na mikinu a tepláky, takže spíš taková dubnová klasika. Větřík vane jen mírnej. Řekl bych tak Beaufortův stupeň 2 - 3. Takže za mě pohoda, ale ideál by bylo tak o 3 až 5°C víc.
To snad nebude mít konce a to jsem nadával na lonský květen, letos je to ještě horší neustále už od začátku dubna prakticky každý den fouká silný vítr a jsou četné přehánky a hlavně zima , už mi to fakt se.. ted po přehánce aktuálně pouze 9C musí se pořád topit
tomášzposázaví Nejhorší je, že se to nehodlá zlepšit ani za 10 dní, přitom slunce nás ohřívá skoro 15 hodin denně. Kdybych to nezažil, tak bych tomu nevěřil.
Dnes stabilní teplota 14°C, před nějakou (ne dlouhou) dobou se vyjasnilo - takže nyní 15°C . Celkem ucházející začátek dubna. Hlavně nechci vidět dnešní noc; doufám, že alespoň bude foukat. Takový květen tady opravdu ještě nebyl; resp. nepamatuju si ten v r. 1991.
Kokos342 Jo nás to teď taky přechází , docela hezký shelfcloud , zatím 2mm a ještě to tak cca 2 přidá. Docela se zvedl vítr a ochladilo se z 13 na 7 stupňů. Blesk jsem viděl jeden a tak 3 hromy jsem slyšel.