Diskuse o počasí Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
jack
Přírodní probírka plodů, to beru, u nás bylo před polednem krupobití, ale jen chvíli, teplota klesla někam k +10, teď už je zase kolem těch +14+15, jako pěkná půlka dubna, příští týden jen pondělí ke 20, jinak stejné, pěkně bude až na přelomu měsíce, blbý je, že za měsíc už se začne zase zkracovat den.
Za dnes 0, buď se to rozpadá před náma nebo to obchází ze dvou stran zároveň. Třeba už teplo
Peter Sedlák 1
Po dlouhé době i u nás 0mm. Výraznější teplo nejspíše ještě nedorazí.
ludvicek
Odpo jak jsem již psal spadly ty 2mm z pěkné přeháňky, ale intenzitu přesnou nevím, jelikož v tu dobu jsem byl 20km na jih. Klidně přijeďte. A prší tady taky každý den, ale jen méně než u vás.
Hlavně to projeďte přes Žabovřesky, Kr.pole přes Palackého nahoru k nám. Tam je to krásně žluté.
Po včerejším lijáku ta svrchní část půdy pěkně namokla. Tráva nazelenala, tak snad bude pokoj.
Ráno minimum 4,7°C.
Tak včera nakonec 6 mm, navíc připisuji vzdálenou bouřku, která se hezky vymlátila kdesi nad Rudnou. Za letošek zatím 3 bouřky, 1 přímá (zimní v březnu), 1 okrajová v dubnu a 1 vzdálená v květnu. No, co si budeme nalhávat, je to bída (ale to skoro každé jaro), je to ale samozřejmě hodně ovlivněno tím, že je letošní jaro poněkud studené a těch pár velmi teplých dní zde bylo ukončeno bouřkově naprázdno. U těchto bouřek v chladném proudění ale není o co stát, protože jsou ta jádra skoro vždy kroupová. Dnes je také malá šance, že se něco vyskytne, případné přeháňky/slabé bouřky ale nejspíše půjdou severněji, zatímco pásmo deště jižněji. Déšť teď ale nutný není, takže pokud z toho vyjdeme na sucho, víceméně se nic nestane.
Krásná to mohla být přeháňka ze západu ale jak to šlo blíž tak se rozpadla ta část co šla na mě u Chomutova. Takže asi i dnes 0.
Ale nevadí
Tak ráno se vyskytly nějaké přeháňky a daly 2mm takže super. Teď už krásně polojasno až skoro jasno.
Tak tuhle okluzi s přehledem ,,sežraly,, Bavorsko a návětrná strana Šumavy, srážkový stín za JZ hranicí, tedy za Šumavou, byl opravdu dokonalý.. Tady to dalo pouhé 2mm, tedy méně, než jedna předvčerejší přeháňka..Dále ve vnitrozemí směr SV se to pak částečně obnovovalo a přece jen něco napršelo.
No ale dobře že tak, půda je tu enormně nasycená.
Včera jsem musel už pořádně zalejvat, na povrchu už suchá krusta, srážek bylo na prach pár kapek, jen chladno, dnes do rána nějaké 2-3 mm, na trávu dobrý, půda je ale po minulém dešti pod krustou ještě pěkně vlhká, takže se s ní dobře pracuje, pro přírodu je tohle počasí fajne.
Hádejte co bude u nás na Vysočině ze slibovaného oteplení v PO a ÚT, no samozřejmě ku...ý, nadávají už úplně všichni, teda kromě sportovců, ti 20ky a více neradi.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.