Diskuse o počasí Vydatné srážky od 7.9. do 10.9.2019
To jsou cifry to je hrůza a ještě horší je to, že se tu vyskytují čím dál častěji a jsou hlášeny stále ze stejných míst. Naštěstí modely dávají něco i pro Z půlku zítra v noci. Snad spadne co nejvíce, už je to potřeba jako sůl, dneska to nebyla žádná sláva, ale po dlouhé době bylo v sobotu zataženo a chladno.
Tak v noci už jsme výrazněji stoupli a už jsem na 7 mm, takže GFS s 2 mm se u mě netrefil. Do zítřejšího odpoledne zbývá stále okolo 16 hodin, takže těch 20 mm do zítřejšího odpoledne, které nakreslil Aladin klidně může spadnout.
Tak u nás zatím nálož v podobě 18,6 mm srážek.
Tak já se dostal v noci na 10 mm a od pátečního večera na 11 mm, takže stále zbývá 9 mm do mého odhadu pro srážky do nedělního odpoledne. Na pondělí jsem poté odhadoval 30 mm a v Beskydech až 60 mm, tak uvidíme.
No já nevím jak vy, ale s náma to počasí tady pěkně vydrbalo.
Napřed celou dobu ty intenzivní pole šly západně od nás a po půl noci zase východně, což bylo pro Pavlla přínosné, ale pro nás ne.
V noci tu spadlo do 5mm i se včerejškem a dál to vypadá že už asi nic moc. No ale ta Střelná mně překvapuje, totéž bude i u Ondráše.
Ale tak mně to zas tak nevadí z neděle na pondělí a v pondělí a úterý minulý týden mně tu spadlo nádherných 45mm tak že já jsem spokojen.
Jinak co dnes večer a v noci předváděl Aladin tak to byl úplně mimo. Jsem zvědav jak mu výjde dnes v noci a ráno jestli ty šílenosti mu výjdou
charlie
No jo... tak to už je klasika posledních dvou let, že na Moravě prší častěji a více, než v Čechách. My v Čechách se s tím musíme smířit a je otázkou času, kdy přijdou i zde takové časy. Moravě to přejme, před lety tam měli hodně sucho.
Jinak dawe vidíš já ti to říkal a ty si furt nevěřil. A to ti tam ještě dalších cca 20mm - 30mm spadne. Takže dawe bude od této chvíle prý už optimista
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.