Diskuse o počasí Jaké bude léto a sucho v roce 2019
dawe
teplo by mělo trvat plus minus tři týdny, jak už jsem psal, sám jsem to prodloužil do svých narozenin, protože to je skoro vždycky hnusně, tedy do 20.8. , ale dle něj, tři týdny tepla, dál to nevím, zeptám se za dva týdny.. ( ty tři týdny je jeden z cyklů rozmnožování těch brouků, a potřebují po tu dobu teplo, takže asi tak, že, jinak z toho nejsou nový brouci..) když tak pak napíšu i co je to za druh broučků... Strejda má i mnoho dalších pomocníků, je to starý entomolog, plus rozený Šumavák..
Posílám pro ty, co nechtějí jen lamentovat, ale i něco se suchem dělat, hlavně tu poslední větu bych tesal do kamene, je třeba něco okamžitě dělat, na polích, v lese, všude:
https://denikn.cz/142173/samouk-privedl-na-svuj-po...
igor127
Proč hned tak útočně? Jak jsem i já tady napsal, bavíme se o suchu a co s tím dělat, i v diskusi odborníků bylo řečeno, že v ČR zmizelo 30 000 rybníků, desítky km2 mokřadů apod, a že nedostatek vody i srážek s tím souvisí....a rozhodně nikomu nenavrhuji ať si udělá mokřad u baráku, jde o obnovu krajiny do původního stavu, tam, kde to jde..o to, pomoci jí, a sobě. Jako inspirace, jsou podobní lidé, a jejich projekty, potřební. Pokud se mýlím, pak se předem omlouvám.
palma
To není útočně, ale on tady pořád něco sdílí podobného a pak si sám stěžuje, jak trpí suchem - to mě přivádí k otázce, protože prostě nemá své zahrady a záhony takhle vhodně podle těch všech odkazů upravené, nakonec ono za 3 roky 30 tisíc a udělat mokřad není mnoho. Ale tady ten odkaz, co sdílel píše o chlapíkovi, co svou zahradu v tyhle mokřady přeměnil...Ale mezi námi, my si můžeme na svých pozemcích udělat cokoli, ale přinese to užitek na ta pole a lesy naokolo? A yurri píše, že to posílá těm, co chcou se suchem něco dělat - na polích, v lesech, tak se ho ptám, co on sám na poli a v lese dělá, on s tím suchem bojuje na svém záhonu, aby se mu tam ta vlhkost držela...
igor127
Tak to jo, ono to bojování ze suchem či spoření vody s sebou nese i "humorné situace", sám jsem to zažil, zdejší podnik vlastní haly značných rozměrů, i usoudili, že by udělali nádrž asi na 1500 kubíků vody, kterou by tam ze střech hal svedli, nicméně město, a hlavně vodárny byly proti, proč? Protože z té vody ze střechy berou od té firmy značné poplatky, .. za to že to teče do kanálu, takhle by si zadarmiko mohla ta firma v areálu zalévat a kropit...ajim by přestala platit, a to se přece nehodí, no ne! A pak se snažte... Nicméně Yurri psal, že ssí pozemky zúrodnil a podpořil na nich jímání a hospodaření z vláhou, já udělal před pěti lety to samé u sebe, teď se o to budu pokoušet na svém "políčku", uvidíme, zda se to podaří..momentálně mám zahradu nejzelenější ve zdejší zástavbě.. Ještě zápis o počasí, prakticky bezvětří, 23,3 stupňů, poplojasno.
dawe
Kolik u vás spadlo za víkend. Ostrava má za víkend značně rozdílně srážky. Nejmíň to bylo u mě 11 mm, ale třeba na severu a východě Ostravy se dostali i nad 25 mm srážek za pátek až neděli. A na Jablunkovsku spadlo skoro 80 mm za víkend a Č.T. není až tak daleko. Jinak sucho v mírnější podobě u nás pokračuje dál, a pokud nezaprší od čtvrtka, tak se dá očekávat znovu výstraha na požáry.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.