Diskuse o počasí Jaké bude léto a sucho v roce 2019
No, já když tak koukam po ránu na zprávy a vidím šest mrtvejch, z toho dva Čechy v Řecku při bouřkách, tak i říkám, zaplať Pánbu, že to neni tady, nějak bylo, nějak bude, chce to neskuhrat, stejně s tím nikdo z nás osobně nic neudělá,.. já se aspoň snažím, na tom svým kousku půdy, pracovat tak, aby to nebylo vyprahlý a suchý, a aby z toho byl užitek, budou-li tropy, budou, nebudou-li tropy, nebudou, ostatně , tropy bych bral, ale s nějakým tím malým monzunem..
charlie
Celoroční pokryv zelenou hmotou, to jest řešení, my zahrádkáři známe zelené hnojení přes zimní pololetí a mulč přes letní, pro zemědělce drahé a pracné, všechna opatření jdou proti ekonomice, na sázení nejsou ani sazenice ani lidi v zemědělství ani zajištěna následná odborná péče o zeleň, pár amatérů na technickejch udělá více škody jak užitku a mladí jsou v zahraničí za lepší love, co navrhujete?
Nazval bych to spíše vzdálenou předpovědí příchodu teplejšího počasí, maximálně subtropy.., brouci to strejdovi předpověděli na 18.7. plus minus dva dni, jak jsem před deseti dny uvedl, ale i oni se mohou mýlit, a pak na to doplatí právě oni,...(mimochodem, musím uvést, že ty vysoké teploty předpověděli pro Šumavu a ta teplota musí být minimálně přes 27 stupňů a maximálně do 35 stupňů, čili slušný "rozptyl" vše pod a nad je pro ně nebezpečné)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.