Yurri A jak se to krásně drží hranice řeky Moravy ty relativně dobré "nesuché" oblasti, joo kopcovitý terén dělá prostě svou práci důkladně, pás intezivních průtrží/bouřek minulý týden a pokrylo to - stačí ale chvíli vítr (který bude zaručeně), oteplení a bude "dobře" opět jen v kopcích, což je k ničemu... Ale to Olomoucko, to je na tom hůře než váš pidi bodík na mapě. Jinak na intersucho nejsou jen mapy intezity sucha, dopad na vegetaci taky vypadá "zajímavě"... Uvidíme, co s tím udělá víkend, kde ukazují nějaké srážky i pro Vás... Každopádně mým fíkovníku se tohle chladné a "umokřené" počasí nelíbí, byl zvyklý ne "lepší"
Může mi někdo vysvětlit, proč ta dnešní fronta bude na Z zase rozbitá a na východ od Prahy najednou ožije a zmohutní (viz Aladin)? To už není normální přeci.
Tak ta dnešní slavná fronta nán tu zanechala neuvěřitelných 0,5 mm srážek! Za květen zatím pouhé 4 mm, navíc žádné pořádné srážky v dohledu. Příští týden se tu zase usadí TV, navíc sem pošle studenej vzduch a ranní mrazíky (jako by nestačilo, že už to jednou pěkně zmrzlo).
Já naměřil 6mm, takže na 2 dny spokojenost a tráva se zazelenala, ale zbytek nic, no do budoucna Vám posílám konečně podle mě reálnou vizi, na kterou se můžeme začít připravovat:
No tak to můžu tipnout taky .. řeknu bude hic a sucho a je velká šance, že to tak vyjde a pak se můžu prsit, že jsem to říkal Po předchozích 2 letech se to jeví jako velmi pravděpodobné, ale nechme se překvapit naděje umírá poslední.