Diskuse o počasí Dnes TORNÁDO v Čechách ,,podívejte se,,
Situácia nad Európou sa bude tento víkend vyvíjať pomerne zaujímavo. V uplynulých dňoch sa v oblasti severnej Škandinávie a Ruska výrazne ochladilo, teploty poklesli k 0°C a snežilo. Cez víkend sa to zopakuje, ale tentokrát bude prúd studeného vzduchu smerovať nad Severné more a ďalej do západnej Európy. Medzitým sa prehĺbi tlaková níž západne od Slovenska a po jej prednej strane k nám bude do nedele prúdiť teplý vzduch od juhozápadu. Ako sa však bude približovať spomínaný studený vzduch od SZ, vznikne ostré frontálne rozhranie, na ktorom sa budú tvoriť početné búrky a taktiež aj silný dážď. Keďže ešte nie je presne známe, kedy a či toto rozranie územie Slovenska zasiahne, podrobnejšie informácie uvedieme v ďalších dňoch. Predbežne sa prechod frontu očakáva z nedele na pondelok.
www.meteoinfo.sk
Toto stretnutie týchto dvoch vzduchových hmôt môže priniesť podobnú situáiu ako to bolo včera v Smižanoch, resp. v celom Prešovskom regióne. Lokálne povodne sa tiež nedajú vylúčiť!!!!
S pozdravom Oliver a viac informácií o tejto hektickej a veľmi zaujímavej situácie už v zajtrajšom vydaní mojej mimoriadnej predpovedi počasia!
TORNáDOO????A že vraj nemoze byt!!
No to 'tornado' urcite napachalo vela skod na populacii vysoko lietajuceho hmyzu a par vtakov sa iste tiez prelaklo.Ked sa povie 'tornado',tak si predstavim nieco ine...Myslim ,ze tomuto sa hovori tromba,tornado to je az ked sa dotkene zeme...
Tady to máš na oficiálním serveru: http://www.chmi.cz/torn/aktuality.html
tornádo se mohlo objevit na Šumpersku v Mohelnicích a tornádo by mohlo dosahovat až 205 km/h a to tornádo se dotýká až země kde mohlo být na Olomoucku-Tornádo se točí a musíte být ve střehu
N-pocasi prosim ta vycisti si najprv hlavu a potom nieco napis...
Ahoj lidi, dnes jsem pozoroval tornado, ktery se mi zdalo jak z filmu Twister, pozoroval jsem ho z auta cestou z Prahy do Rakovnika, lokalizoval bych ho cca 10km na SVod Kladna. Koukal jsem na obrazky tornad co tu jsou a jsou to vsechno moc slabe odvary toho to jsem videl ja. Cernosede od oblohy az do cca 1/5 ze sve vysky nad zemi. Restp od horni 4/5 tornada byly barvy indiga!
Oproti zdejsim fotkam bylo naprosto vyrysovane na obloze, barvy cerno/moidro/sede. Nedalo se zamenit, pozoroval jsem ho z auta cca 5 minut, postupne se jako by natahovalo az zmizelo docela. Srdce mi busilo v krku!
Myst
Tady to můžeš nahlásit: http://www.tornada.cz/nahlasit.php
16.června bylo také pozorováno a to ve Středočeským kraji v malém městě Slaný.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.