Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno déšť, dopoledne od západu ustávání srážek a nástup teplého proudění

Diskuse o počasí Monitorování BOUŘEK 2008

# 25.07.2008, 15:02

pocasi v praze
Zatím jsou bouřky na severu Moravy,ale nějaké mohou dorazit i k nám. Jak budou silné to zatím nevím,to se pozná až ty bouřky dojdou.:) :)

Anonymní
# 25.07.2008, 15:02

pocasi v dubnanech
Spíše budou na jihozápadě - zítra

# 26.07.2008, 19:20

Dzoz
Zítra konečně dojdou bouřky.:)

# 26.07.2008, 19:29

Detva :blesk: :blesk::bourky vychodny vietor

Anonymní
# 26.07.2008, 19:31

pocasi v praze
Zítra už se bouřky neočekávají. Až ve středu, ve čtvrtek a v pátek.

8
# 27.07.2008, 03:07

pocasi v praze
Zítra už se bouřky neočekávají. Až ve středu, ve čtvrtek a v pátek.

Podle GFS na Wetter3.de, Freemeteo.com, Myforecast.com i Foreca.com se prakticky žádné srážky v daném období v Praze nečekají, natožpak bouřky. Odkud to máte?

581
# 29.07.2008, 13:22

Německo (Bavorsko) dnes vydalo upozornění 2 stupně (oranžová barva) na silné bouřky, tyto bouřky můžou i ve večerních hodinách částečně ovlivnit západ a jihozápad Čech.

Anonymní
# 29.07.2008, 13:54

ptomes
Kdy a kde budou bouřky
Dnes - bouřky se dnes budou vyskytovat ojediněle v odpoledních a spíše až ve večerních hodinách na Šumavě a v Českém lese

Zítra - četné hlavně v západních a jižních Čechách v odpoledních hodinách

Čtvrtek - odpoledne v horských oblastech na celém území

Pátek - na celém území, odpoledne a večer

z In-počasí.eu

# 11.08.2008, 22:27

Čechy zasáhly místní bouřky jsou i intenzivní.Postupují k S až SV.Morava bude bez bouřek i srážek.:) :blesk: :oblak:

# 16.08.2008, 12:37

Noc na dnešek byla velmi bouřlivá,tolik bouřek pohromadě jsem ještě snad nenažil celkem za noc přešlo 5 silných bouřek poslední v půl 6 ráno.
Vše začalo včera ve 22 hodin večer.Celou noc prakticky bouřilo s krátkými přestávkami.Rovněž byla i prudká průrž mračen a před půlnocí i krupobití,kroupy měly průměr 2cm.Byla to hrůza.Celkem napršelo 45mm srážek.:) :blesk: :blesk: ;-) :)

# 16.08.2008, 15:28

DT 2 burky, nic moc:D

# 17.08.2008, 18:50

Další bouřky se očekávají v úterý večer a ve středu tak uvidíme.:blesk: :cool: ;-)

49
# 18.08.2008, 10:15

pocasi v dubananech ty jo tak to je hustý taká bouřková noc.. u nás naposledy byla bouřka tuším že někdy ze začátkku srpna ..ale vubec nevím jak to u nas probíhalo,protoze jsem byla na Z čech na táboře.. ale tam byla taky.. takže .. Ten vecer bylo strašný dusno.nějak kolem pul 11 se nad lesem pořád blýskalo což vydrželo asi hod.Když sme šlii na záchod blesky byly blíž a už se ozývaly hromy.Za chvíli začalo lejt jak z konve!!Jelikož bylo pořád dusno nechali sme s holkama otevřený okno aby to trchu vetralo.. no a za chvíli přišla tak velká rána že sme oněměli úžasem :D prásklo to nekam hrozně blízko a rána projela snad celym táborem..aź skoro chatky se nam otrasaly ..nedelam si srandu..pak sme se bali tak sme to okno radsi zavreli i kdyby sme se meli udusit :) :blesk: myslim že 13 nebo 14 bouřka

# 18.08.2008, 21:18

pocasi v krupce
Tak to je síla,to vím že to není sranda když to práskne blízko vás.Já jsem už zažil,kdy blesk uhodil k nám na dvůr a to byla panečku rána poté,barák se třásl a vypadalo to že se vysypou všechny okna,byl to tehdy hrůzný zažitek.Raději bych to už nechtěl zažít znovu.To mě bylo 10,11 let když se to stalo.tedy před 16.lety.:blesk: :) :D
Ještě dodám že když byla ta bouřlivá noc z 15.na 16.8 tak to nad námi prásklo až 6x.tedy dost síla že.:) :)

Anonymní
# 26.01.2009, 14:33

pocasi v dubnanech
Jednou jsem se díval na internet najednou prásk, rána, úplně jsem uskočil, podíval jsem se z okna a vlevo i vpravo bylo jasno a nad námi cumulonimbus, tak silný, že jsem si myslel že možná vznikne tornádo, bylo to asi ve 21:00, poté se přívalově rozpršelo asi do 23:00, potom to skončilo, při bouřce napadlo asi 60 mm srážek a byla to nejsilnější bouřka uplynulého léta, jak jinak než večer 15.srpna 2008:D

# 27.01.2009, 15:00

Marek
Já když vidím že se blíží silná bouřka tak vypínám počítač,protože se může stát že to práskne blízko nás do vedení a měl bych po počítači.Tak ho vypínám i ze zásuvky.I ty vypínáš počítač před bouřkou nebo během bouřky?.:blesk: :)

Anonymní
# 28.01.2009, 09:46

Tomáš
Mohlo by to dojít i do Česka?:)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.