PUMA979 weather
no vidiss
Diskuse o počasí Monitorování BOUŘEK 2008
jelo15
Tak to gratulujem!!!!Ty si mi vravel, ez u Vas este neboloa, tak toto bola preimiera!
jelo15
Ja tento rok som si zriadil zosit na zapisovanie burok v mesiacoch April-Maj,,,,,,,,,,,,,,,Jun-Jul-August,,,,,,,,,,,, ,a potom v jeseni September-Oktober......Toto je takaaaaaaaaaaaaaaa burkova sezonaaa...Potom v oktobri zhrniem ako to bolo pocas celeho leta2008 s burkami,,,
Já si myslím že to letos bude s bouřkami slabší.Loni jich bylo za léto 30.Další 2 slabé bouřky mimo sezonu tedy v říjnu a listopadu.Letos by mohlo být tak 20 až 22 bouřek.Zatím jich bylo 5.
Dneska byly asi dva blesky na Ostravsku.
Nejvíc bouřek bylo loni v červnu to jich bylo až 14 v 11 bouřkových dnech.V červenci a v srpnu to bylo slabší 10 a 5 bouřek.
Dnes byla pár bouřek ve středním Slovensku, vypadají ale jen středně až slabě silné.
Bouřková aktivita která se kolem 15h přehnala přes západní Čechy se momentálně nachází západně a jižně od Prahy, bouřky přináší silný déšt a zesílený vítr ,ojediněle se můžou vyskytnout i kropy, na západě Čech se po bouřce opět vyjasnuje a teplota zase rychle stoupá, při bouřce a dešti klesla k +11C momentálně je na +17C srážky byly různě vydatné, někde napršelo až do 10mm u nás v Toužimi napršelo 7mm za 0,5h
boze u nas uz neprsalo 4dni a teploty kazdi den +25+26 teplo sparno horuco ale burky nic moc teda
U nás už nepršelo minimálně 5 týdnů a každý den čekám že konečně začne!Zem je značně vyprahlá a aspoň 15mm srážek by neškodilo i více.
O bouřkách ani nemluvě těch bylo pomálu zatím 5 bouřek od začátku bouřkové sezony.Loni jich bylo jednou tolik tj 10 bouřek do poloviny května.
KRUPKA.. kolem ´čtvrt na 5 se tu poprvý blýsklo a v půl pátý se to tady značně rozjelo.. ochladilo se z asi 22°až na 12°.. začla bouřka,průtž mračen jako prase (okapy nestíhali brát vodu) belsky tu bouchali jak o život o hromech nemluvě..vítr taky..a já ještě musela z kroužku domu..řeknu vám radost sem z toho fakt neměla!
..ted uz to přestává a bouřka odchází směrem na Z směrem na ústí nad labem.BBouřka přišla od Teplic..
ale mám radost z toho že konešmně náká příišla..je to letos druhá.. první byla 1.3.
Opět Krupka- včera asi kolem 2h párkát zahřmělo a blýsklo se doprovázená přívalovýmí srážkami-doslóva průtž mračen
Pásmo srážek které večer přešlo přes západní Čechy se rozvinulo v bouřku která postupovala západně od Prahy dále na sever a severovýchod, ted se momentálně nachazí východně od Jablonce nad Nisou a postupuje dále do Krkonoš.Je to zatim jediná bouřková aktivita ted v nočních hodinách na našem území.
Další bouřkové buńky se momentálně vytvořily v oblasti středních Čech ,konkrétně i nad Prahou a severovýchodně od Prahy,další bouřka ještě doznívá na severozápadě Čech.od jihu až jihozápadu z Bavorska postupuje další pásmo bouřek ale ty už nad naše území nejspíš nedorazí,jedině můžeme pozorovat blýskavici než se bouřky rozpadnou úplně,samozřejmě za tmy.
Bouřková oblačnost se tvořila východně od nás.Postupovala jakoby k západu a cestou se rozpadala.Nad námi zbyly jen cáry vysoké oblačnosti.
Zítra tj v neděli je pravděpodobnost bouřek vyšší,tak jsem zvědavý jestli se to vyplní.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.