borin: taky tě zdravímmáš recht, já se ráno potřeboval dopravit akorát domů, teď taky vyjíždím jen akutně, jak to přejdě do sněhu, bude líp. U nás se sypačema podobně, navíc stejně tu minimálně solí, spíš štěrk, však to znáš, u tebe určitě hodně podobné.
No srážky už jsou na nama a začíná pršet Jestli mělo být dnes nad nulou, tak se obávám, že to asi nehrozí, teplota konstantní.
Diskuse o počasí Aktuální počasí leden 2013
http://www.in...meteostanice/
Kouknete jak je nad 0 na jihu a jz čech!
Tak u mně je skoro +2.Aspoň sníh těžkne a zmrzne.
U nás je na nule
Podle několika běhů GFS by se měla utvořit velmi silná níže u Islandu, tady to ale moc neovlivní, spíš až začátkem února, to se oteplí a zima se pak asi už nevrátí. K večeru 26.1. by mohl být tlak v níži k 920 hPa a geopotenciál 850 hPa možná i pod 700 m.n.m (70 gpdm). Zatim to vypadá že se níže začne tvořit jako frontální vlna u newfounlandu podobně jako většina hlubokých níží (Kirill, Braer)
EDIT: Předpovědi prosím nepište do aktuálního počasí a dbejte správných názvů níží, tom-791
Šamorín, 126 m n.m.:
Zamračené, slabé sneženie, cca 2 cm nového snehu, teplota -3,5 st.C, tlak 1007,1 hPa, vietor SW 1,5 m/s, vlhkosť 86%
Strakonice 403m
Teplota oproti ránu klesla z -2.5°C na -3°C.Zataženo,mlhavo.Pár krup či vloček vypadává.
Dneska jsem prošel na druhý konec Strakonic a mohu říct,kde uniká teplo z potrubí.Dle toho je výška sněhu,která je docela rozdílná.(kolem 25cm,u potrubí bezesněhu do 15cm)
Teplota opět vyšší,co týče na jihu republiky!Nyní je u mně 0.
Max.teplota byla lehce nad 0(0.7)a nyní je -0.2°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.