Tady celkem 4,4 mm, navíc z deště, bouřky prošly víc vnitrozemím Moravy a nové se tvořily až na SK. Na smytí prachu dobré, ale pod stromy sa ta voda ani nedostala. Zatím však máme z čeho brát, sucho tu není tak silné, jako jinde ve S, J a Z Moravě, takže spokojenost. Dobré úhrny ve velké části Česka, zejm. SZ a JM gratulace, potřebovaly vodu jak sůl. Škoda toho JZ, snad tam vydatně zaleje příště
Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 28.-29.8
střední Morava a dál na východ pěkné bouřky a konečně ty oblasti měly nějaký podřadnější úhrn, u nás jen trochu pršelo a dalo to okolo 10 mm, no aspoň něco. Na druhou stranu pršelo opravdu všude takže pěkná situace. Taková situace by mohla být každý týden (v Čechách se daři).
F4
Nevadí, svým způsobem, ta oblast dostala minule nejvíc..to ano..
Já to ale hodnotil z hlediska předpovědi na pár hodin dopředu, výstrahy 2-3, které v tom pásu prostě úplně vyhořely, bouřkově i srážkově...
5-6 mm vám chybí do srpnového normálu? Tady podobně, to je v rámci letošního roku naprostý luxus..
Kéž by takových byla většina měsíců..
Z hlediska letošního deficitu zůstáváme tady bohatě přes 200mm srážek...
Tohle bylo fajn, po delší době noční podívaná. S nástupem si to dávalo hodně načas, ale stejně tak se tomu pak nechtělo pryč a spadlo 25,2 mm, čímž se v srpnu dostáváme na nějakých 33 mm. Co se bleskové aktivity týče, nakonec hotový stroboskop a nepřetržité hřmění, s několika bližšími CG+ po přechodu jádra a jedním zásahem pod 1 km, "ta" rána o které ráno lidi mluví. Mělo to atmošku po dlouhé době a díky za tu vodu.
Hurec
Až možná jednou dokážou modely předpovídat i ty nejsložitější situace s přesností,bude to určitě plus,ale pak nevím,o čem se tady bude dopředu diskutovat.Prostě je to příroda a my jsme jenom lidé.Takhle je to pro nás větší zábava,jen je v těch srážkových predikcích oproti skutečnosti často velké zklamání.Ve Slezsku jste čekal kulové a máte pěknou bouřku a 30mm,takový denní úhrn já nemám po celý rok…
TomasMost
Příroda to je, jenže když to po páté za 3 měsíce nevýjde ani trošku, kdy uděláme humbuku a vydáme nejvyšší stupně nebezpečí. Tak to je dost špatně. Tohle vypadá na fail roku. . No hate, je mi to celkem fuck, jen konstatování. Ja jsem spokojen, kde mělo byt kulové, přišla krásná bouřka bez škod a příjemný déšť.
Nakonec jsme zas dostali skoro nejmenší díl, i když to tady celé začalo. Po slabé večerní bouřce už se všechno v našem směru rozpadlo, stanice Český Krumlov, Srnin je na pouhých 5 mm. Holt jsme si asi užili vody jiné roky, kdy severnějši oblasti zasychaly. Naštěstí je aspoň srpen o hodně lepší než červenec. V ČB máme normální úhrn kolem 75 mm, dál směrem na jih to ale zaostává a problémy se suchem trvají.
Tak krása ta Morava, aspoň její část výrazné srážky.
Tady taky 16mm z vydatného deště. Prostě suprový.
Pozitivní je celková změna cirkulace nad Atlantikem..
Z té celoroční, kdy TN postupovaly severní dráhou přes Island do Skandinávie je teď ten přenos od SZ k JV, TN se dostávají k VB i k západní Evropě a stlačují ty TV na jihu přece jen více k jihu, JV..
Další TN nám v pondělí pošle slábnoucí SF, za ní už putuje Atlantikem další, opět od SZ k JV...
Jen tak dál..
Mohlo by to v září i více probudit cyklonální činnost nad Středomořím...
To je paráda, si to tady dneska přečíst. Velká většina území ČR, dostala pěknou zálivku. Tady okolo půlnoci začalo ideálně pršet z toho pásma, co sem dorazilo z Plzeňska. Hezky v klidu, bez větru a bouřky, přesně jak jsem si včera přál. No paráda, a gratulace všem, kde pěkně zapršelo
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.