Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 28.-29.8
No spis nic zatim nic moc by bylo jeste dobry
Oproti včerejšku se ten systém v předpovědi modelu ICON DE posunul na pozdější hodiny a také více na východ. Zatímco včera počítal že okolo 19-20h nás trefí to hlavní tak nyní to vypadá na pozdější přechod bouřek a více na východ. Myslím že taková Vysočina rozhodně není bez šance a tentokrát Praha trochu ostrouhá, ale uvidíme...
JohnyG
Taky si myslim ze to půjde východně od Prahy a skrz Vysočinu do Polska
Daniel Moudrý
Je to slabý to je maximálně na žlutou ani to ne
Zatím dobrý fiasko v Čechách, to už nevidím na nic velkého. Snad to aspoň o to víc silnější bude tady na Moravě v noci. Samozřejmě né nějaký extrém, ale blesky a déšť bych uvítal.
Francois
Ve Švýcarsku to dokonce snad i zeslabuje... tohle smrdí propadákem viz 3 trojka estofex...
Samik
Ty si mimo. Výstraha tu už je od 13:00, protože modely v 9:00 ukazovali úplně něco jiného než co se děje .. a na oranžovou to nebude určitě vůbec, i estofex prostě mimo pro oblast kolem Šumavy.
A co pak prijde ve 22:00 tak už podmínky taky nebudou na silný bouřky. Střih i cape klesá
Jen se zeptám,v kolik ty bouřky a deště mají přijít? Že by tak asi za pár hodin a né teď. Počkáme a uvidíme.
Ještě je brzo to odepisovat, ale každopádně celá ta dnešní situace je od počátku hodně nejistá.. sleduji modely podrobně už 2 dny a celou dobu sem nějaké masakry maloval jenom ICON. Třeba Harmonie EU nebo ALADIN celou dobu drží velice málo srážek pro Čechy. Takže ano ICON hlavně DE je velmi přesný model, ale je zvláštní že to prostě ostatní modely neukazovaly a proto jsem také skeptický. Tak uvidíme zda vyjdou ty aktuální výstupy ICONu, které to jen posunuly v čase na pozdější hodiny a více na východ. Tady já osobně víceméně nic moc nečekám asi nás to jenom lízne, tak snad spadne alespoň 5-10 mm.
Ale ta supercela v Itálii celkem mazec
Mr. Lightning
Nad Moravou nejsou podmínky, sondáž z Prostějova žádné Cape a Vysoký CIN, sondáž z Vídně nějaké Cape má, ale taky celkem slušný CIN a ve vyšších vrstvách suchý vzduch, takže pokud by něco mělo být, musí to k nám od někud dojít. Takže max nějaká přeháňka to tipují já.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.