Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 28.-29.8
já budu věřit tomu že se začala zase masivně rojit solenopsis fugax a když se tohle stalo posledně, přišlo několik hodin silnýho deště, takže něco zaručeně přijde i dneska. ostatně ten masivní balík nezeslábne jen tak hnedka když ještě v něm stále jsou aktivní buňky a žene se dost rychle
Si představte, kdyby ten komplex došel do ČR o trochu později a ještě by díky většímu množství energie a střihu zesílil. To by muselo být derecho s extrémními nárazy na velké ploše. Toto se (naštěstí) nestane a bude z toho nejspíš deštík s pár blesky. Zatím je ještě poledne. Akorát to vypadá, že to nebude jen na SZ. Proudění se stačí při postupu dál k východu plus to stáčí ta slábnoucí supercela na jihu systému. Taky to podle mě možná zmírní ty projevy na další vlně večer. Je to hezký, vidět aspoň na konci srpna nějaký už pořádný zorganizovaný system poblíž ČR. Uvidíme, to hlavní bude dle modelů později k večeru a během noci, kdy už to bude přecházet dál z Čech do deště.
Tipek se asi pohybuje velkou rychlosti, kdyz v 12:09 ma brzo dopoledne
Jeste brzo na sledovani
Jaké je šance že to přijde na SZ ještě aktivní? Toho prachu je tady celkem dosti.
Z posledního výstupu Aladina, Iconu a ECMWF začínám pociťovat lehký optimismus, co se týče pravděpodobnosti deště v Brně.
Zoufalost mě dohnala po shlédnutí filmu Madagaskar 2, až k myšlenkám funkčnosti nějaké oběti bohům.
Co bych dal alespoň za 10mm. No raději ani nedutám. Snad nás něco trefí. 🙏
Bouřkový systém nad Bavorskem dále slábne a za zhruba hodinu dorazí do Karlovarského kraje a okolí. Provází ho nárazy větru od 50 do 80 km/h. Při postupu naším územím bude dále slábnout. Další vlna bouřek vzniká ve Švýcarsku a ty naopak při postupu na naše území budou sílit a dorazí večer na jihozápad Čech odkud se rozšíří dále do centrálních a východních Čech. Tyto večerní bouřky budou nejsilnější.
MitzosGames
Blesky na tom ještě budou, ale postupně jich bude ubývat.
Francois
Důvod ke slábnutí to má - u nás ještě není podpora fronty - ta bude až večer.
In-počasí
Muže se ještě během večera něco objevit i v SZ polovině z Bavorska JZ Čech? Nebo zde bude už spíše klid
Fascinuje mě, jak to začíná vstupovat na české území a začalo to rapidně slábnout, doufám že se to rozpustí úplně než to dorazí sem, chci si dnes zajezdit s krosinou po lese...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.