AuraPočasí
To není nic proti tobě... ale.. mě by taky nenapadlo psát do tématu, ke kterému nemám co říct... Toto je primárně o bouřkách posledních dní.. filozofové jsou taky prima lidi, ale... stejně asi píšeme jedny z posledních příspěvků do tohoto vlákna, den pomalu končí.. od zítřka na nějakou dobu klidno...
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
Sledujte jak ty srážky v Německu se před hranicemi úplně rozpadnou.
Tady naopak byla předpověď jen 1.3mm a skutečnost 17.8mm a icon de nám nedával už vůbec nic nebýt pátku a dneška tak trpíme suchem bohužel plno míst je ještě v česku kriticky suchých prostě srážkové stíny jsou průser že tento problém zastaví pouze vytrvalý déšť někdy také srážkové stíny trvají několik let v některých oblastech je to bohužel natrvalo kvůli horám
Tak od úterka ze tří (a půl) slibných situací zářných 3,6 mm. Na druhou stranu, tady teď nepanuje žádné katastrofální sucho jako třeba na SZ Čech nebo J Moravě, červencový úhrn je tady zatím na 72,8 mm, což je cca 80 % normálu, už teď. Příroda žije, jakási úroda bude, noa houby začnu řešit až v září
Trefila nás slabá přeháňka a to je všechno. V Německu bouřku a už je to v rozkladu.
U mne spadlo 12mm,na to jaký bylo kolem toho bubu,tak na to sucho v posledních dnech žádná sláva.Aspon se napustily sudy na další sucho.
Já jsem teď ve Vémyslicích na Znojemsku, ale bouřky jsem z větší části zažil ještě v Brně. Konkrétně v Jundrově jsme za neděli měli dvě přímé bouřky. V noci nejprve byly dvě velmi slabé neměřitelné přeháňky a pak přišla bouřka, ale už slábla. Byly tak 2-3 záblesky za minutu a sem tam hrom, táhlo se to až k hranicím s Rakouskem. Chvíli pršelo silně až velmi silně, nebezpečné doprovodné jevy nebyly. Úhrn to dalo rovné 2 mm srážek.
Druhá bouřka přišla odpoledne a to byla už ta MCS, ovšem nějak extra silné to taky nebylo. Chvilkový přívalový déšť a silný nárazový vítr (Žabovřesky maximální náraz 50 km/h) a slyšel jsem tak jeden hrom do minuty, blesky jsem ani neviděl. Úhrn už neznám, ale asi to bude někde kolem těch 5 mm. Po tom hlavním jsem už byl na cestě a většinu času nadále pršelo, sem tam i silně, a občas foukal i silný nárazový vítr. A po nějaké pauze přišla druhá vlna, ale už bez bouřek a bez větru, ve Vémyslicích už to byl jen občasný slabý nebo mírný déšť či pokapávání, v Brně prý chvíli zase pršelo až silně. A potom už byl klid.
Tak tady po hodně dlouhé době nějaká voda, nebýt té středeční hrůzy která dala ani nikdo přesně neví kolik já měl ve srážkoměru 25 mm, ale všechno to nepobral při tom který tady nepamatuji, obecní meteo mělo 37 mm, no včera 2 vlnky 1 po poledni bez nějakých nebezpečných jevů ani nefoukalo 4 mm a na večer ještě z ničeho nic se přímo nade mnou objevilo červený jádro který dalo další 4 mm .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.