Diskuse o počasí
Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
Marcyn Je možné že ta druhá fronta ce je teď v Čechách po příchodu na Moravu ještě zesílí ?
Si říkám jestli by mohla aspoň jednou nějaká výstraha vyjít
kapr84 Pravděpodobně teď jedou do Buchlovic naši hasiči. Houká tu siréna a jedou směr Buchlovice.
Nemělo to s příchodem na východem sílit? Zatím to spíše hodně rychle slábne 🤦♂️
Tady strukturově pouze tohle, jinak dnes zatím bez bouřky, jen vzdálené hřmění se silnějším deštěm a nárazy větru.
Meteorolog 2011 No myslím, že to současné dešťové pásmo na frontě zdechne, ale možná vznikne druhá vlna někde před Brnem, ale těžko z hlavy řéct
Chmu stanice 5 mm, druhá stanice 4.4 mm, nějak se mi tomu nechce věřit že tak málo, když voda je všude
Marcyn Uvidíme, já už bouřku dostal, ale bylo by super si to zopakovat
Viten95 Tak ono je to vesměs furt stejné,spíš se to pásmo rozšiřuje než sílí, tady ještě paří slunko tak uvidíme co to udělá
No...jak koukám na radar, tak srážkově to asi moc výživné nebude než to dojde k mám. A blesková aktivita taky slabá. Černo se už zvedá, ale žádný hrom slyšet není. Ani vzdálený.
Aspektt Hlavní náraží, co? Vody je tam ale dost. A to se ještě ženou oranžové odrazy.
Tak pořád máme stejných 1,6 mm, co nám napršelo ještě nad ránem. Čili opět potvrzeno, že co BK samy nevytvoří, to zadupou; teď to ale vypadá, že celá ta linie spíš slábne...
teorie opět potvrzena; zdroj: radar In-počasí
Beztak to zesílí až v PL
Hurec To si piš! ale tady v dráze na nás celkem narůstají jádra i 2 za sebou
Neuro Něco sprchne, vítr bude. Ale asi žádné drama. Uvidíme co to přesně udělá.
No mě za půl hodiny jak to dorazí vypadne signál i wifina, snad ne do nevidím i elektřina
Myslíte si, že je šance ještě na nějaké postfrontální bouřky v Čechách? Nová sondáž z Prahy ukazuje kupodivu Cape 924J/Kg střih skoro 20 a žádnou suchou vrstvu. Icon de a ruc nějakou možnost včera večer kreslily ale pak to smazaly...
Tak těsně před náma se vytvořily červené jádra, jedno nás vzalo krajem, blesková aktivita vzrostla. Vítr jo, ale takový normální, jak v každé jiné normální bouřce. Momentálně přestalo pršet.
Oranzova vystraha? Ani omylem.. silnejsi dest a par hromu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste .